"Po bitwie"
Byłem klonem.
Stworzonym tylko do wojny.
Wojna była we mnie.
Nie różniłem się od innych.
Byłem klonem innych, a inni...
Walczyli jak ja. Oni wygrali.
A ja? Moje dowództwo zostało spalone...
W płomieniach smutku i bólu.
Na polu bitwy zostałem sam.
Amunicji zabrakło. Zabrakło przeciwnika.
Ale wojna się nie skończyła. Nie dla mnie.
Nie wygrałem. Zostałem sam... na polu bitwy.
Uwaga! Jedno z nawiązań odwołuje się do Gwiezdnych Wojen. Jeśli ktoś nie zna, to może mieć problem malutki, ale jest to tak sławny film, że chyba większość kojarzy.
3
O-K-R-O-P-N-Y
Sorry za ten przekaz zakodowany...
Przeczytałam to na głos Pice nie podając autora... ty wiesz, że zgadła kto to napisał za pierwszym razem? O_o Dziwne.
Tematyka -> leżę i kwiczę
Wykonanie -> jak wyżej
Ten patos... jak z... właśnie! Nijak pasujący... a może pasujący tylko źle zrobiony - zupełnie źle. W ogóle mało wierszowe to - Pika myślała, że jej prozę czytam O_o
Nie wiem co jeszcze powiedzieć... jestem porażona i przerażona.
Pozdrawiam serdecznie i życzę o wiele lepszych wierszy
Sorry za ten przekaz zakodowany...
Przeczytałam to na głos Pice nie podając autora... ty wiesz, że zgadła kto to napisał za pierwszym razem? O_o Dziwne.
Tematyka -> leżę i kwiczę

Wykonanie -> jak wyżej
Ten patos... jak z... właśnie! Nijak pasujący... a może pasujący tylko źle zrobiony - zupełnie źle. W ogóle mało wierszowe to - Pika myślała, że jej prozę czytam O_o
Nie wiem co jeszcze powiedzieć... jestem porażona i przerażona.
Pozdrawiam serdecznie i życzę o wiele lepszych wierszy

"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
4
0_o
Widać nie udało mi się uniknąć tego co zawsze na forach mnie spotyka: jak coś złego to zapewne Marik
Czy wiersz jest proza? rzeczywiście na pierwszy rzut oka może tak wyglądać,a le tu nic nie jest dosłowne.
A patos? hmm... jeśli w nim jest, to znaczy, że taki z natury jestem i tego już nie zmienię.
Ten typ widać tak ma. 
Dziękuję za opinie.
Widać nie udało mi się uniknąć tego co zawsze na forach mnie spotyka: jak coś złego to zapewne Marik

Czy wiersz jest proza? rzeczywiście na pierwszy rzut oka może tak wyglądać,a le tu nic nie jest dosłowne.
A patos? hmm... jeśli w nim jest, to znaczy, że taki z natury jestem i tego już nie zmienię.

Dziękuję za opinie.