271

Latest post of the previous page:

Gratulacje dla Bina za zwycięstwo w bitwie! Nie ma to jak polec wobec dobrego przeciwnika. :D
Szczęście nie jest zarezerwowane dla wybranych.

273
Czasu na wnikliwą, codzienną weryfikację nie mam. Ale chętnie ocenię pojedynek. Na to jeszcze wystarczy mi czasu. :)
"Życie nas mija i patrzy ze śmiechem,

Jak nad zagadką stoimy bezradnie,

Jak złotą piłką bawimy się grzechem,

Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."

274
Liv, wielgachne dzięki za pojedynek. W prawdzie teksty nie były takie jak mogły i być powinny, ale cóż... Nauczka na przyszłość: siadać wcześniej, myśleć więcej. Ogromy ukłon w stronę Weba zawsze wyczulonego na prośby różnorakiej maści oraz wszystkich tych, którzy zechcieli poświęcić kilkanaście minut na przeczytanie i ocenę.

275
Edd, nie ma sprawy ;) Właściwie to ja powinnam ci podziękować za dobrą zabawę (ach ten dreszczyk emocji przy każdej nowej opinii...).

Oj, wciąż się nie mogę nadziwić, że ten mój marny wytworek wygrał. Dziękuję wszystkim oceniającym! Obiecuję, że następny mój tekst będzie dopracowany i pisany powoli, a nie w pośpiechu.

279
Gratulacje, maliś :)
Dobrze mi się pisało, a wymyślanie fabuły na tak pokręcony temat daje sporo frajdy :D
Nie wiedziałam, czy opowiastka o holenderskim kupcu łajdaczącym się po dziewiętnastowiecznej Japonii będzie strzałem w dziesiątkę, ale gdy wpadłam na pomysł na puentę i końcowy tekst - uśmiechnęłam się i postanowiłam ;)

A teraz przyznać się, kto wiedział, który tekst spod czyjego pióra wyszedł? :P

282
Herman pisze:Od razu poznałem tekst Maliki - miałem już styk z jej twórczością ;)
na miejscu którejś z wojowniczek na bank nie chciałabym czegoś takiego usłyszeć.

Oczywiście gratuluję Malice zajęcia miejsca przedostatniego, tudzież Zith - zaszczytnego drugiego.
(a tak żeby było inaczej ;) )

283
Gratuluję!

Na odwrót typowałam. :) Zith mi się bardziej kojarzyła z mrocznym klimatem i myślałam, ze drugie opowiadanko jest jej. :) Ale tak luźno typowałam i nie miało to wpływu na ocenę pracy. :)

284
Gratki Malika - świetny tekst :)
Ale Zith niewiele ustępowała - również gratulacje :)

Od razu domyśliłam się, że pierwszy tekst jest autorstwa Zith - kojarzyły mi się z nią japońskie klimaty ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

285
Dzięki wszystkim :)
Zith, dzięki za udaną i wyrównaną bitwę. Troszku się stresowałam, jak przeczytałam twój tekst. Moim zdaniem świetny, zresztą wiesz :D

A co do rozpoznawalności... mrużyłam oczy, żeby jednak nikt się nie połapał. Nie wyszło :P
Cierpliwości, nawet trawa z czasem zamienia się w mleko.

286
Bez urazy, ale style różnią się znacznie i to było łatwe jeśli ktoś czytał cosik wcześniej którejś z Was. Mówiłem już pewnej klawej użytkowniczce, że styl jest wiarygodniejszy niż podpis. ;) Faktem jest, że to była bardzo bycza bitwa. I tą piękną aliteracją kończę, pozdrawiając buziakowo rzecz jasna! :)
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Wróć do „Bitwy literackie”