Latest post of the previous page:
Nie mam pojęcia

Latest post of the previous page:
Nie mam pojęciaTak jakoś mi się skojarzyło...Sowieci przysłali jednemu z głównych bohaterów szpionkę (która bynajmniej nie chciała się tym zajmować, ale zaszantażowano ją losem matki). Oboje się w sobie zakochali, dziewczyna przeżyła z nim swój "pierwszy raz", a gdy wypełniła zadanie, odebrała sobie życie.
A na to to już zupełnie nie zwróciłem uwagiSir Wolf pisze:Chodziło mi nie tyle o szantaż, co o ten drobny szczegół kobiecej anatomiiGdyby nie to, pewnie w ogóle, ale to w ogóle by mi się nie skojarzyło.
A z tym to nie do końca bym się zgodził. Nic mi nie wiadomo o jakiejkolwiek "wartości edukacyjnej" tego zbiorkuSir Wolf pisze: Czytam posłowie. Zresztą moim skromnym zdaniem każde opowiadanie powinno mieć własne - to znaczy, że po każdym powinien od razu następować komentarz odautorski. Mam wrażenie, że zwiększyłoby to wartość edukacyjną zbioru, nijak nie pomniejszając wartości rozrywkowej.
Rzuć mi na priva jak będzie gotowaSir Wolf pisze: Jak już recenzja będzie gotowa, będziesz chciał linka? Czy może nie czytasz tego, co piszą recenzenci?
Nie lubię się reklamować, ani zachęcać do kupna czy czytania moich książek. Nie taka jest rola autora. Zamieściłem w NF i SF&H kilkanaście opowiadań po to, aby czytelnicy wiedzieli czy im pasuje moje pisanie czy nie. Każda jest inna. "Pierwszy krok" to fantasy, "Chorągiew..." - sensacja + obyczaj z domieszką fantastyki, "Wilczy Legion" to rzeczywistość alternatywna, dieselpunkMartinius pisze:Adamie, za kilka dni sięgnę po twoją książkę. Szczerze - którą kupić?
Możesz się nie zgadzać, a ja i tak wiem swojeNavajero pisze:A z tym to nie do końca bym się zgodził. Nic mi nie wiadomo o jakiejkolwiek "wartości edukacyjnej" tego zbiorku
No mnie też się to podoba, dlatego włączyłem posłowie do zbiorku. Nie interesuje mnie przeważnie życie prywatne pisarza, ale jeśli jakiś tekst zrobi na mnie wrażenie, chętnie dowiedziałbym się skąd takie, a nie inne skojarzenia, pomysły itp. Natomiast pozostaje kwestią odrębną, czy to moje posłowie kogokolwiek zainteresujeSir Wolf pisze:Swoją drogą, cenię Stephena Kinga za wiele rzeczy, a jedną z nich jest właśnie to, że opatruje opowiadania komentarzem odautorskim. Jest to zdecydowanie bardzo dobry pomysł.
A to jest to już powieść? Ja strasznie na to czekałem. Wypasiony pomysł."Wilczy Legion" to