16

Latest post of the previous page:

Wiesz co Justynko moja droga? Jesteś żałosna. A NewmaN raczej mówił prawdę. Przecież bezpodstawnie nikogo by nie obraził, czy nie?

Bez zbędnych słów, określę to mianem żenady i przywitam cię jak na Weryfikatora przystało - kulturalnie.

Jeloł :D
Sygnatura:

Obrazek

Wesołych świąt życzy Wasz Kubek

Do świąt pozostało: 355 Dni!

17
Kubek pisze:Wiesz co Justynko moja droga? Jesteś żałosna. A NewmaN raczej mówił prawdę. Przecież bezpodstawnie nikogo by nie obraził, czy nie?

Jeloł :D

Wiec prosze o AGRUMENTY KTóRE POTWIERDZJA ZE JESTEM SEKCIARą.

I ze przez swoje działania zrobiłam komus krzywde.

Róweniez prosze Newmana o argumenty które mówią ze sciezka na któej jestem to sekta.

To sa konkretne pytania dla Newmana ode mnie

żałosne jest to ze przyzwala sie na obrażanie i pisanie kłamstw.

To jest bardzo dziwne.

Ręce i nóżki opadają :shock: :shock: :shock:
www.sufizm.torun.pl

18
Dajcie spokoj wszyscy.

Newman: Dzieki za ostrzezenie, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.

Justyna: Adres zamieszkania i numer buta wystarczy? Moze mam Ci jeszcze podac imie jego psa? Wyluzuj. Jak zauwazylas zapewne - jest to forum literackie - wrzuc jakis tekst, wtedy bedziemy rozmawiac o tym, czy Twoi nauczyciele maja racje, czy nie i czy ladnie o tym piszesz.

Wiec prosze o AGRUMENTY KTóRE POTWIERDZJA ZE JESTEM SEKCIARą.

Jak na razie sama to pokazujesz.

żałosne jest to ze przyzwala sie na obrażanie i pisanie kłamstw.

Jesli nieprawda jest, iz piszesz na wszystkich forach to samo i nieprawda jest ogolnie to, co napisal Newman (choc mu wierze) to wybacz o nam, niewiernym. Przepraszam. Lepiej?

19
Manta pisze:
Jesli nieprawda jest, iz piszesz na wszystkich forach to samo i nieprawda jest ogolnie to, co napisal Newman (choc mu wierze) to wybacz o nam, niewiernym. Przepraszam. Lepiej?

Nie wiedziałam ze pisanie na forach jest takim przestepstwem i wyznacznikiem bycia sekciarzem.

Udało mi sie dporowadzic do wydania ksiazke z opowiesciami sufickimi. Wiec umiesciałam tą inforamcje na forach ezo, czy to źle???? Czy to wyznacznik bycia sekciarzem????
www.sufizm.torun.pl

21
Manta pisze:
Dobrze wiesz, ze nikomu nie chodzi o zwykle pisanie.

Wiec po raz kolejny prosze o ARGUMENTY czemu zostałam nazwana "sekciarą."

Newman milczy, nie rozumiem czemu. Prosze zeby przedstawił argumenty które potwierdzają ze jestem "sekciarą" i ze werbuje do jakiejs sekty.

Zrobił off topik, zupełnie bez sensu. Ale chce sie tego dowiedziec, bo nie wiem, moze cos komus zrobiłam i wiem o tym. I chce zeby Newman mnie o tym uswiadomił.

ARGUMENTY KOLEGO NEWMAN
www.sufizm.torun.pl

23
Słuchajcie, to jest forum Literackie, mam nadzieję, że zdajecie sobie z tego sprawę. NewmaN nas ostrzegł - fajnie, dziękujemy.

Justyna czuję się urażona - przykro mi. Co prawda nie rozumiem w jaki sposób miałabyś nas wciągnąć do sekty (lub nazwijcie to jak chcecie) przez internet, jednak muszę odmówić twej prośbie - nie podam ci "namiarów" na nikogo z tej prostej przyczyny, że ich nie mam (nie widzę sensu ich posiadania, podawania* niepotrzebne skreślić)

Nie mi rozstrzygać w co(ew. kogo) wierzysz - ale poradzę ci jedno, jeśli zgłosiłabyś się z takim zarzutem na policję, wyśmianoby cię. Po co robić komukolwiek problemy? Po co w ogóle się kłócić z tego powodu? Dlatego proszę obie strony sporu (a także wszystkich "zaangarzowanych") o zignorowanie postawionych sobie zarzutów o zniesławienie i przynależność do zorganizowanej grupy wierzących inaczej. My tu jesteśmy prości ludzi - piszemy opowiadania, oceniamy je i dziękujemy za komentarze - spory ideologiczne zostawmy innym stronom internetowym.

Poza tym - na Boga (jakiegokolwiek) - to jest dział do przedstawiania się, a nie do wytaczania ciężkiej artylerii!!

A zatem, posiedzenie uważam za zakończone, a zarzuty (do obu stron) oddalone.

Howgh!

pozdrawiam

Lan 8)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

24
Nie sądze zeby kolega Newman mi odpowiedział. Zdaje sie ze nie ma ARGUMENTóW. Trzeba miec jakąs wiedze na temat sekt, trzeba znac definicje, trzeba dobrze znac osobe, która sie posądza o "sekciarstwo", trzeba dobrze znac organizacje w której jest ta osoba

Na jakie agrumenty mam sie wymieniac z Newmanem?????
www.sufizm.torun.pl

25
Droga Justyno.

Sądzę, że nie potrzbnie się unosisz. NewmaN wyraził jedynie swój pogląd. Może nie zrobił tego zbyt subtelnie, przez co zabrzmiało to jak "to jest sekciara, ukamienować ją!".

Wiem, żę ciężko to zaakceptować, ale żyjemy w kraju, który wyznaje zasadę "WOLNOśCI SłOWA" (choć pisaną w dużym cudzysłowiu).

Ludzie mogą swobodnie wyrażać swoje poglądy, a ty masz prawo się z nimi nie zgadzać. Ale postaraj się przełknąć jakoś tę urazę zanim cały spór urośnie do rozmiarów absurdu (prawdę mówiąc to już urósł).

Pozatym dla niektórych wyznań chrześcijaństwo jest czymś w rodzju dużej sekty. A u samego swego początku było właśnie sektą (choć nie sądzę żebym cię tym zaskoczył).

Nie sugeruje w ten sposób, że jesteś członkinią sekty. Chcę jedynie zauważyc, że słowo "sekta" nie musi być koniecznie obraźliwe.

Pozdrawiam.
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

26
Justyno, jak LAN zauwazyla, jest to forum literackie, a nie religijne. Moze wreszcie przedstawisz cos, co dotyczy tej tematyki?

28
Respect for our dear... Lan.

:P

Mam nadzieję, że temat zakończyliśmy. Prosiłbym nie zdawać relacji z waszej korespondencji "PM'esowskiej", bo nie mam ochoty jej czytać.

Ale z drugiej strony przecież mogę nie wchodzić do tematu :D

Nie ważne. Mam głupawkę i się nie będę wypowiadał. :D
Sygnatura:

Obrazek

Wesołych świąt życzy Wasz Kubek

Do świąt pozostało: 355 Dni!

29
Kubek pisze:

Mam nadzieję, że temat zakończyliśmy. Prosiłbym nie zdawać relacji z waszej korespondencji "PM'esowskiej", bo nie mam ochoty jej czytać.

Nie sądze zeby Newman miał odwage pisac do mnie na Pw, ale jesli napisze to ja nie zmaierzam tych bzdur i kłamstw przytaczać tutaj. Oczywiscie miał prawo na wyrazenie pogladu, ale musiał mnie tak obrazac. A teraz nawet nie potrafi podac argumentów, wiec jaki to pogląd, żaden.

Przybyłam tutaj z problemem i juz go przedstawiłam. Mam nadzieje ze ktos mi cos doradzi.
www.sufizm.torun.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”