Słuchajcie, to jest forum Literackie, mam nadzieję, że zdajecie sobie z tego sprawę. NewmaN nas ostrzegł - fajnie, dziękujemy.
Justyna czuję się urażona - przykro mi. Co prawda nie rozumiem w jaki sposób miałabyś nas wciągnąć do sekty (lub nazwijcie to jak chcecie) przez internet, jednak muszę odmówić twej prośbie - nie podam ci "namiarów" na nikogo z tej prostej przyczyny, że ich nie mam (nie widzę sensu ich posiadania, podawania* niepotrzebne skreślić)
Nie mi rozstrzygać w co(ew. kogo) wierzysz - ale poradzę ci jedno, jeśli zgłosiłabyś się z takim zarzutem na policję, wyśmianoby cię. Po co robić komukolwiek problemy? Po co w ogóle się kłócić z tego powodu? Dlatego proszę obie strony sporu (a także wszystkich "zaangarzowanych") o zignorowanie postawionych sobie zarzutów o zniesławienie i przynależność do zorganizowanej grupy wierzących inaczej. My tu jesteśmy prości ludzi - piszemy opowiadania, oceniamy je i dziękujemy za komentarze - spory ideologiczne zostawmy innym stronom internetowym.
Poza tym - na Boga (jakiegokolwiek) - to jest dział do przedstawiania się, a nie do wytaczania ciężkiej artylerii!!
A zatem, posiedzenie uważam za zakończone, a zarzuty (do obu stron) oddalone.
Howgh!
pozdrawiam
Lan

"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".
"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".
- Nieśmiertelny S.J. Lec