1216

Latest post of the previous page:

icy_joanne pisze: Mnie tego nie musisz mówić, ja już kończę, półtora rozdziału i KONIEC.

Piekiełko zacznie się później.
ech.

a ja mam do napisania 250 stron jednej książki, ok. 300 stron drugiej książki, a do końca Oka Jelenia już "tylko" 585 stron.

i co gorsza muszę się z tym wszystkim ostro zwijać a najlepiej wyrobić do grudnia...

1217
MatMot pisze:Może wyskakuję z trochę zbyt osobistym (a może nawet ekshibicjonistycznym) pytaniem: Co pan czuje, gdy sam tekst (książka, opowiadanie) jest gotowy?
szok pourazowy. tzn przez tydzień - dwa chodzę jak zombie nie znajdując nic do roboty...
Zawsze jest pan z niego zadowolony?
raczej nigdy. ;)
Czy zawsze pozostaje coś co można było poprawić?
Zawsze. Tekst odleży chwilę, drukuję i zabieram się za redakcję autorską. czasem dopiszę w jej trakcie parę stron tu i ówdzie.

*

A kiedyś spylę te moje pokreślone wydruki po parę tysiączków za sztukę i ufunduję za tę kasę parę pożytecznych rzeczy.

1220
Istnieje już może (chociażby) koncepcja następcy "Oka Jelenia"?

Jak walczy pan z brakiem weny, ewentualnie czym ją nęci, żeby przybyła i dała się złapać ;)?

1223
Andrzeju, pytanie za milion ;)

Co byś zrobił, gdybyś wygrał milion w toto-lotka? Pisałbyś mniej, w ogóle byś przestał, czy jednak ciągle starałbyś się wydawać 2/3 książki rocznie?
Bowling is a man's sport.
If God had wanted women to bowl,
he would have put their breasts on their backs
so we would have something to watch while waiting our turn.

- Al Bundy

1225
Horrigan pisze:Andrzeju, pytanie za milion ;)

Co byś zrobił, gdybyś wygrał milion w toto-lotka? Pisałbyś mniej, w ogóle byś przestał, czy jednak ciągle starałbyś się wydawać 2/3 książki rocznie?
wyślij mi milion z tego co wczoraj wygrałeś a ja się zastanowię i za 2-3 lata bedziesz znał odpowiedź. ;)

1226
O, panie Andrzeju, ja mam pytanie! Nie wiem, czy już takie było, nie chce mi się szukać i czytać wszystkich 80 stron, więc...

Skoro nie znosi pan fantasy to do jakiego gatunku można zaliczyć pańskie książki?
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

1228
Maladrill, nie, ale przeczytałam :P To, zdaje się, jest artykuł z SFFiH :P
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

1231
Oficjalnie Empik prowadzi sprzedaż "Norweskiego...". Dlaczego nie leżała na półce? Miałeś pecha - lud wykupił, a sklep nie zdążył uzupełnić braków?

Coś w tym stylu. Poszukaj na internecie, na stronie Empiku. Znajdziesz!

Wróć do „Strefa Pisarzy”