NowotnyFantasta

1
Cześć wszystkim
Mam na imię Przemek. Mam 23 lata. Obecnie piszę powieść fantasy "Łowcy Boskich Umiejętności" i z racji tego, że to jest moja pierwsza książka, postanowiłem się tutaj zarejestrować. Poza tym jeśli mnie tylko wena najdzie, piszę rymowanki.
Z zainteresowań to na pewno: motoryzacja, lotnictwo, sport i mowa ciała. Troszeczkę mniej NLP i wartości społeczne.
Skąd pomysł na taki nick? Po prostu wstrzelił mi się w głowę i jest :D

Pozdrawiam
To my, cholerni optymiści
Idziemy przez świat, tacy czyści
Sprawiamy uśmiech, na każdej twarzy
bo o tym myślimy, to nam się marzy!

5
Witaj!

Może mnie znienawidzisz, ale tytuł twojej powieści kojarzy mi się z "super-bohaterami" (niekoniecznie w obcisłych trykotach). Trafiłem? Może uchylisz nam rąbka tajemnicy?

6
MatMot pisze:Witaj!

Może mnie znienawidzisz, ale tytuł twojej powieści kojarzy mi się z "super-bohaterami" (niekoniecznie w obcisłych trykotach). Trafiłem? Może uchylisz nam rąbka tajemnicy?
Prawie w dziesiątkę :) tzn. powieść jest o nadludzkich umiejętnościach, gdzie niektóre postacie przelatują przez kilka ścian, i mają tylko zadrapania. :D Jedna rasa jest ludźmi, nazwana inaczej, w mojej książce, a dziewięć pozostałych, to człekokształtne humanoidy, które przypominają, z wyglądu człowieka, ale różnią się budową ciała, kolorem skóry i wzrostem. Tutaj kładę nacisk na sztuki wojenne, z wykorzystaniem różnego rodzaju broni, stylów walki i typu jednostki, dodając oczywiście moce przypisane danej rasie. Ale takich super-bohaterów jak Spiderman czy Superman na pewno nie przypominają bynajmniej, z wyglądu. Poza tym świat, o którym piszę bardzo różni się, od naszego, więc wszelkie branie praw fizyki, na naszą ziemską logikę mija się tutaj z celem. Wszystko postaram się, tak napisać, żeby to jakoś złożyć, w jedną logiczną całość tamtego świata. ;)

8
Lady Kier pisze:Witaj:) Zgaduję że tekst pod postami to twoja rymowanka, która napisałeś w wolnym czasie;)??
Tak :D Napisałem to w momencie rejstrowania się na tym forum :)

9
mi się podobają dwa ostatnie wersy.

Ja bym je tlko zmodyfikowała na:

bo o czym myślimy, to nam się zdarzy

Co o tym myślisz?

Pozdrawiam:)

10
Lady Kier pisze:mi się podobają dwa ostatnie wersy.

Ja bym je tlko zmodyfikowała na:

bo o czym myślimy, to nam się zdarzy

Co o tym myślisz?

Pozdrawiam:)
To bardzo miło, że tak ci się podoba
Dziękuję, to mi sporo splendoru doda
Lecz nie chcę go zmieniać, bez konieczności
W zmianie korzystać, z czyjejś pomysłowości
Więc niech pozostanie taki, jaki jest
Bo w tej wersji wydaje mi się the best

pozdrawiam ;)