Witajcie zza Oceanu!

1
Mam na imie Monika, pochodze z Bielska-Bialej. Obecnie mieszkam w USA, chyba juz na stale. Z wyksztalcenia jestem filologiem i tlumaczem i dopiero niedawno odkrylam ze chce pisac moje wlasne slowa, a nie tylko czytac czy tlumaczyc cudze! Moje pisarstwo, w stanie embrionalnym, potrzebuje Waszej pomocy, tym bardziej ze nie mieszkam w Polsce i mam ograniczony kontakt z jezykiem polskim, a pisac po angielsku czy francusku sie nie odwaze poki co. Jestem fanka ksiazek Waldemara Lysiaka, Hamingway'a i Prousta - marzy mi sie "popelnic" moja wlasna powiesc!
Pozdrawiam serdecznie kochani Rodacy i zachecam do kontaktu!
The voyage of discovery is not in seeking new landscapes but in having new eyes. Marcel Proust

2
Witam serdecznie i ciepło :)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
Co do pozycji 2 i 3 rozumiem, co do 1 - hmmmm... pozostawiam bez komentarza, ale nie podzielam twojego zdania. Choć oczywiście i tak witam serdecznie.

8
Awwww, tłuuuuumacz! <jak zombiak mówiący "móóóóózg!">
Witam, witam. :)
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

10
Dziekuje Wszystkim za mile powitanie! Chetnie zapoznalabym sie z probkami Waszych tekstow: czy ktos moze mnie oswiecic jak je znalesc?
The voyage of discovery is not in seeking new landscapes but in having new eyes. Marcel Proust

13
Witam po tej stronie oceanu! Tak się składa, że teraz tez przebywam w USA:) Może dałoby radę wykombinować jakies spotkanie, aby pomówić o twórczości i bardziej odleglejszych tematach:)

Pozdrowienia i powodzenia!

15
Pozdrawiam Bielszczankę ;). Widzę, że coraz więcej osób z mojej "okolicy" pojawia się na forum. Mam nadzieję, że nie administracja nie zostanie zmuszona do wydzielenia nam osobnego działu ;)!

Nie Amerykanizuj się! Rozmawiaj z nami = chroń swój język :].
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”