Latest post of the previous page:
Sprzedasz połowę i po znajomości dam ci fioletowy nick.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Na pewno nie ma redakcji merytorycznej. Wziąłem dziś do ręki 'Szczurołapa" czy "Szczurobójcę", i trafiłem tam na opis, w którym ktoś w karczmnie, w średniowieczu głębokim - o ile rzecz nawiązuje do Hamelin, to mamy wiek XIII - pije sobie lemoniadę. No tak. Wszystko można. Ale raczej wątpię.iska36 pisze:Ktoś robił tam w ogóle redakcję tekstu. Powtórzenia są znamienne. Poza tym dialogi zapisywane nie tak jak należy.
Jest na jej stronie, ale to chyba jeszcze przed korektą.icy_joanne pisze:A jakiś fragment tej książki ,,Szósty" można gdzieś przeczytać?
Co innego ciekawostka na dworze albo w miejscach, gdzie cytryny rosły,choć sprawdzałem, w paru miejscach lemoniada powtarza się jako produkt dopiero w XVI wieku. Niemniej, wyobraź sobie podrzędną knajpę gdzieś na zad*piu w Niemczech, nie śmierdzących groszem ludzi. Serio uważasz, że stać by ich było na taki napitek? Ja uważam, że absolutnie w takiej knajpie coś tak egzotycznego za psi pieniądz, jak dziś np. cola, nie miało racji bytu. Nie w XIII wieku. Ale aż to sprawdzę, pogrzebię w źródłachNavajero pisze:Lemoniada w średniowieczu jest historycznie okRobi się ją z soku cytrynowego, a cytryny trafiły do Europy w XI wieku. Tak więc w XIII mogła być.
Ty już czytałeś "Bez przebaczenia" tej autorki i oceniłeś powieść możliwie najniżej.Sir Wolf pisze:Hm. Tam trzy opinie.
http://www.empik.com/szosty-ksiazka,prod57010093,p
Tu też trzy opinie.
Aj bo wy nic nie rozumiecie. Tu najwyraźniej chodzi o u NICH debiuty. Debiuty w tym wydawnictwie.Naturszczyk pisze:A tak wracając do sedna sprawy, jakim cudem autor wydający książkę w USA i z współfinansowaniem w innym Wydawnictwie w kraju, może być nadal dziewiczym Debiutantem??? Czyżby ND nie przejmował się takimi drobiazgami?
Szkoda bo to rzutuje na jego opinię ...
Czytałem? Nie czytałem!Tony pisze:Ty już czytałeś "Bez przebaczenia" tej autorki i oceniłeś powieść możliwie najniżej.Sir Wolf pisze:Hm. Tam trzy opinie.
http://www.empik.com/szosty-ksiazka,prod57010093,p
Tu też trzy opinie.
Czyżbyś był uprzedzony?
Z mojej strony to był żart tylko. Spokojnie, nigdy być Cię o to nie podejrzewał.Naturszczyk pisze:Sorry, ale NIGDY z takiej opcji nie skorzystam.