Latest post of the previous page:
/idealni faceci/to chyba czarnowidztwo. mało ich ale wydaje mi się że jednak istnieją.Kamila pisze: Zacznijmy od tego, że istnieją tylko w ksiązkach i dlatego dziewczyny je czytają.
ok. masz depresję. przechodziłem przez to tyle razy że rozpoznaję objawy.Tak, może tak będzie. Ale to będzie godzina, dwie w tygodniu.
moze być chroniczna.
ok. kawalerka w Katowicach to jest wyzwanie.Potem będzie szkoła i praca, marzy mi się samodzielność, własna kawalerka.
jak to zrobić?
potrzebujesz około 100-120 tyś zł.
fortuna? owszem. Ale to jest do zrobienia.
krok 1
trzeba mieć ok 20% wkładu własnego. (teoretycznie banki dają od 10% ale wtedy oferują gorsze warunki) 20 tyś to jest problem... trzeba rozesłać prośby po bliższej i dalszej rodzinie, polikwidować polisy, lokaty (jak się takowe posiada) etc.
krok 2
pod zastaw na hipotece mieszkaia Rodziców bierzecie pożyczkę hipoteczną lub kredyt na pozostałe 80 tysięcy.
rata przy 35 letnim okresie kredytowania wyniesie ok 500 zł.
krok 3
zakupione mieszkanie nie jest Ci w tej chwili na gwałt potrzebne
wynajmujecie je dwu studentkom za 700-800 miesięcznie + opłaty.
krok 4
uzyskaną z wynajmu kaskę wrzucacie w spłatę rat. w miarę możliwości jak sie coś zarobi to się nadpłaca kredyt. narazie mieszkasz z Rodzicami - wiec to co sobie dorobisz np pisaniem wrzucasz w nadpłacanie rat. Przy odrobinie dyscypliny rocznie spłacasz nie 12 a 24 raty. Może rodzice coś dorzucą?
krok 5
będąc na studiach szukasz roboty. jak znajdziesz mówisz studentkom "do widzenia" i się wprowadzasz. od tego momentu spłacasz sama. możesz sobie wziąśc jakś koleżankę z roku na sublokatorkę.
Pomalutku pomalutku i kredyt się topi. no i masz motywację do zarabiania.
w najgorszym razie mieszkasz przez cały okres studiów z Rodzicami i na swoje idziesz jak skończysz. Do tego czasu może 1/3 kredytu będzie zarżnięta. Może więcej.
ok.Mówiłam to bardzo ogólnie, ale dobrze. Planuję Informatykę Stosowaną, ale marzy mi się bardziej prowadzenie jakiegoś zespołu pod tym kierunkiem.
chroniczne niedospanie wyjaśnia depresję.Dzisiaj pierwszy raz od 2 tyg spałam więcej, niż 4h w nocy.
1) niech przyjmie - potem wyjaśnisz ile masz latKto - na poziomie - przyjmie artykuł od 17 latki?

2) sproboj zacząc od gazet nie na poziomie i artykułów niepsychologicznych.
znajdź dwa miesieczniki które wezma po jednym 6-7 stronicowym artykule miesięcznie i masz na ratę. Proboj sprzedawać opowiadania.
jeśli jesteś dobra z informatyki sproboj to wykorzystać.