Latest post of the previous page:
Demokratyzuje się matuszka Rosija jeszcze 20 lat temu strzelaliby do gapiów...Navajero pisze: Także osławiony filmik ze strzałami w tle nie zawiera niczego dziwnego - po prostu Rosjanie rozganiali gapiów
Aczkolwiek mi przemawia do wyobraźni informacja że to agenci BOR którzy dotarli a miejsce tragedi weszli w spór z ruskimi odnośnie zabezpieczeinia ciał i strzelali wpowietrze.
khm... żeby "ni ch(----)" przełożyć na "o k(----)" to trzeba w równie nikłym stopniu władać jednocześnie dwoma językami słowiańskimi...
Na ile ja władam dedukuję że to "ni" było oznaką totalnego rozczarowania szabrowników.
tu też bym delikatnie popolemizował.Sami Rosjanie zachowali się bardzo porządnie
Dziennikarze "Gazety Polskiej" i "Faktu" przywieźli kupę ciekawych pamiątek - w tym elementy takie jak tarcza wysokościomierza czy detal mechanizmu od wysuwu podwozia. Panująca woń rozkładających się szczatków ciał przytłumiała nawet zapach paliwa które wsiąkło w glebę.
mój znajomy Ukrainiec twierdzi coś innego.Rosjanie nie tolerowali żadnych wycieczek osobistych pod adresem ofiar wypadku ( tam też zdarzają się popaprańcy), gość który coś w tym stylu napisał na jednym z forów literackich, w ciągu godziny dostał dożywotniego bana.
Tolerancja była dośc powszechna a najbardziej haniebne wpisy usuwano po paru godzinach. Cześć mniej oberraźliwych wisiała kika dni. Na forach ukraińskich w ogole ich nie usuwano - wiec ruscyu wpisywali opinie i tam.
nie twierdzę że ten sposób zabezpieczenia śladów, szczatków etc jest na pewno efektem spisku. Ale postawa Rosjan daleka jest o porawnej - a ty piszesz że wzorowa...Sugerowanie spisków jest w tej sytuacji naprawdę niesmaczne. Nawet żartem.