Cześć

1
Witam

Mam na imię Mariusz i pochodzę z Łodzi. Piszę odkąd sięgam pamięcią. Obecnie mam 21 lat i postanowiłem wyjść na świat. Piszę wiersze, teksty, opowiadania ( teoretycznie wszystko co składa się z słów i jest skutkiem wyobraźni ).

Pracuję nad książką i w między czasie pisuję złote myśli i wiersze. Opowiadań nie pisałem od dawna, ponieważ jakoś bardziej zafascynowała mnie potęga rymów w maksymalnym przekazie myślowym.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

[ Dodano: Pon 28 Cze, 2010 ]
Zapomniałem dodać, że interesuję się praktycznie wszystkim.

Trenowałem akrobatykę, obecnie kulturystyka, sporty walki. Wierzę w istnienie Boga w każdym z nas i szacunek do wszystkiego co istnieje. Interesuję się parapsychologią, psychologią, pedagogiką, filozofią ( w sumie to już od dziecka tym co wymieniłem ).

Moją pasją jest rozwój własnej osoby we wszystkich możliwych dziedzinach. Poznanie wszystkiego i zrozumienie.

2
Pan Wszechstronny! Witam, witam! :D
"Asymilacja i dysymilacja. CO2, H2O,
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."

Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"

3
Miło mi. :)

Zaraz umieszczę kilka swoich prac w dziale poezji rymowanej, żeby pokazać swój styl.
8848 metrów ponad ptakami,
11 034 metrów zazdrość budzi między rybami,
384403 kilometry pokonuję na śniadanie,
3800000 kilometrów do Słońca- kolejne wyzwanie!

4
Pan Madison podkradł mi komentarz, więc jako osoba znająca (tylko malutką) część podstaw karate napiszę tylko: Witamy na forum!

5
Hym.. Zdążyłem już zauważyć, że użytkownik Madison to jednak kobieta, a nie Pan. :P

Będziesz musiał się teraz tłumaczyć.. ;)

Skoro mam okazje to dodam jeszcze coś, czego zapomniałem. Od zawsze piszę posługując się w sumie jedynie wyobraźnią. Napisanie wiersza na całą stronę zajmuję mi od kilku do kilkunastu minut. Po prostu piszę co czuję. Nigdy nie zagłębiałem się w to technicznie. Czy to proza, czy epika, czy ballada. Po prostu tekst, który wyszedł z mojej wyobraźni.

Znajomi od zawsze robili ten błąd, że wszystko co pisałem im się podobało. Nie dostawałem krytyki i nie mogłem się uczyć. Dzisiaj jestem bardzo poważnie zaangażowany w pisarstwo i poezje i chcę się rozwinąć w końcu w tej dziedzinie bardzo.

Trafiłem na to forum, przeczytałem kilka prac, zobaczyłem aktywność ludzi i postanowiłem, że tutaj będę się uczył dalej.

Wiem, że prace, które wrzucę na pewno mimo " cukru " znajomych będą krytykowane i o to mi chodzi. Muszę zrozumieć więcej rzeczy i znacznie rozszerzyć horyzonty w tej dziedzinie.

6
Flava pisze:Hym.. Zdążyłem już zauważyć, że użytkownik Madison to jednak kobieta, a nie Pan. :P
Dzięki Ci, dobry człowieku! ;)
Flava pisze:Będziesz musiał się teraz tłumaczyć.. ;)
O, tak!

A, i jeszcze dodam, że podoba mi się Twoja postawa. Ja w obliczu krytyki zieję ogniem. Ty potrafisz ją przyjąć i to jest fajne. Trzymaj się!

7
Madison pisze:Dzięki Ci, dobry człowieku! ;)
Oczywiście nie ma za co, kobiety należy darzyć wyjątkowym szacunkiem. :)

Co do krytyki. Jak napisałem wyżej, jestem tutaj dla tej właśnie krytyki. Takie spojrzenia na moją prace jak Twoje potrzebuje i chciałbym, abyś zrównała tak wszystko co tu umieszczę. ;)

Dzięki temu szybciej to zrozumiem i poprawię.

8
Witaj, Flava :)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

9
Flava pisze:chciałbym, abyś zrównała tak wszystko co tu umieszczę. ;)
*Madison zaciera rączki* Się robi, szefie! Cała przyjemność po mojej stronie ;)

10
Witaj na forum :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”