Latest post of the previous page:
No widzisz, to świetnie. Mnie z tym zdjęciem emocjonalnie nic podobnego nie łączy, widzę tylko obraz i kompozycje. Dostrzegłem za to na przykład postać fotografa ha tle okna w tym bąbelku na kawie (zboczenie zawodowe). Oczywiście będziesz pokazywała tę okładkę rodzinie i znajomym. Jeśli uwagi o tych paznokciach będą się powtarzały (tylko nie zasugeruj im tego), to może być to problem. Jeśli nikt nie zwróci na to uwagi, znaczy, że problemu nie ma, a Ty skup się na tym, co łączy Cie z tym zdjęciem, nie na paznokciach, które zasugerowałem Ci ja (tylko niech ten cień zlikwidują... i ten pieprzyk na palcu poniżej).iska36 pisze:Podoba mi się to, że jest jakaś taka nostalgiczna, oddaje klimat powieści to na bank, sama często w ten sposób trzymam filiżankę. Ze szklanki nie wypiję kawy. Pierwsze wrażenie było takie, że prawie jakbym to ja tam miała być. Często noszę czerwony sweter z wyciągniętymi rękawami, he he.
Jeśli tylko "może", to bym zostawił ten tytuł. Nie widzę, jak by go tu zrobić bardziej czytelnym - nie podobałaby mi się ani zmiana jasności zieleni, ani żaden efekt czy dodatkowa grafika (obrys, poświata, cokolwiek), to by zepsuło projekt. Napis mniejszy (aby zmieścił się na tym czarnym tle) także być nie może. Zdjęcie wykadrowane jest dobrze, też bym nie ruszał.iska36 pisze:Tylko właśnie tytuł może mało czytelny???
Natomiast problem sprowadziłbym wyłącznie do liter początkowych i końcowych drugiego wersu - pierwszy moim zdaniem jest zupełnie czytelny. Kto przeczyta pierwszy wers, powinien przeczytać i drugi, nawet jeśli będzie to wymagało trochę więcej wysiłku, to będzie już zaintrygowany, kim nie jest każdy. To nie jest sztuka plakatowa, która musi rzucać się w oczy przechodniom. Oczywiście wiele elementów użytkowych łączy plakaty i okładki, ale nacisk na samą czytelność w tym drugim przypadku jest mniejszy.
To powyżej dotyczy już prawdziwych niuansów. Generalnie, jeśli zostajesz przy tym zdjęciu, to projekt jest dobry i bałbym się go zmieniać. Ewentualnie możesz spytać, jakie inne czcionki próbował grafik. Może któraś z nich okaże się czytelniejsza.