Konkretnie zastanawiam się, jak stare "lisy"
 oceniłyby szanse na wydanie zbioru w najbliższych latach w 2 poniższych przypadkach. Mowa o fantastyce:
 oceniłyby szanse na wydanie zbioru w najbliższych latach w 2 poniższych przypadkach. Mowa o fantastyce:- autor po licznych publikacjach internetowych (Esensja), 1-2 opowiadania w czasopismach papierowych, szanse na debiut zbiorem, gdy w planach jest powieść (sequel tych opowiadań) jako druga książka? (Teksty z planowanego zbioru NIE były wcześniej zamieszczane na sieci.)
- autor mający na koncie ponad dziesięć opowiadań w czasopismach, powieść, i zbiór opowiadań jako druga książka, ale z innej tematyki, niż dotąd kojarzona z tym autorem i uważana za jego specjalność?
Oczywiście zakładając, że rozważane zbiory reprezentują dobry poziom językowy - chodzi mi tylko o szanse na rynku wydawniczym.
 Istnienie e-zinów jest dla mnie niezrozumiałe, zaś za wątpliwe uważam zamieszczanie tam dobrych tekstów. Chyba tylko z czystego idealizmu i w formie "sztuka dla sztuki". Choć to bardzo dyskusyjna sztuka...
 Istnienie e-zinów jest dla mnie niezrozumiałe, zaś za wątpliwe uważam zamieszczanie tam dobrych tekstów. Chyba tylko z czystego idealizmu i w formie "sztuka dla sztuki". Choć to bardzo dyskusyjna sztuka...