Ale Radwan bierze od autorów pieniądze. Jest o tym obszerna dyskusja na 
forum Qfant (tak, ja ją zapoczątkowałem). Nazywa się to "kaucja", wynosi w przywołanym tam wypadku ponad 1000 zł i jest zwracana, gdy nakład przekroczy 500 egzemplarzy. 
Natomiast to i tak nie jest specjalnie drogo. Znalazłem inne wydawnictwo POD, za to takie, którego książki znajdziesz w Empiku czy Merlinie (na życzenie odnajdę je, nie dodałem go do ulubionych, bo nie sądziłem, że o nim jeszcze wspomnę). Oni oferują profesjonalną redakcję oraz oprawę graficzną. Za sugerowany nakład tysiąca egzemplarzy autor płaci tam kwotę niespełna 10 tysięcy złotych. Polecają się, jeśli chcesz wydać swoją książkę zupełnie niezależnie. Mają wiele publikacji. 
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 2010 ]
Znalazłem już to wydawnictwo: 
http://www.fortunet.eu
Ile muszę mieć pieniędzy na wydanie swojej książki?
Przykładowo: książka A5, 200 str., nakład 1000 egz. – 9500 zł.
Ale dodruk już tylko 5700 zł za tysiąc egz. (odpadają bowiem koszty stałe, np.: koszty składu, redakcji, korekty, projektu okładki, przygotowania do druku, matryc drukarskich itp.)
Czym różni się Wasza usługa od typowego wydawnictwa, np. Prószyński czy Amber?
"Typowe" wydawnictwo niechętnie wydaje książki debiutantów. Wydaje najchętniej pisarzy znanych, żeby zysk był pewny, a jeśli już zdecyduje sie na współpracę, to najczęściej "wiąże" Autora ze sobą na stałe, bo jeśli go promuje w jakikolwiek sposób (choćby wydając jego książkę), to chciałoby mieć pewność, ze drugą i trzecią książkę Autor też wyda w tym samym wydawnictwie.
Fortunet jest dla tych, którzy chcieliby korzystać z pełnej swobody i – w przypadku, gdy książka będzie sie sprzedawała – zarabiać poważne pieniądze.
Najkrócej: w "typowym" wydawnictwie ryzyko jest po stronie wydawcy i to wydawca traci pieniądze, jeśli książka się nie sprzedaje i zarabia poważne pieniądze, gdy książka się  sprzedaje.
W Systemie Wydawniczym Fortunet jest dokładnie odwrotnie. Ryzyko jest po stronie Inwestora (najczęściej Autora), ale to Inwestor (Autor) właśnie ma szansę zarobić naprawdę duże pieniądze.
Na 
empik.com znajduje się 117 pozycji wydanych w tym wydawnictwie.
Reklamisko.com  - gdzie obrywa się kiepskim reklamom