2
Chciałabym spróbować sił, ale nigdy nigdzie nie startowałam i mam mnóstwo pytań. ;)

1) tekst w załączniku czy w treści maila?
2) temat wiadomości to np "konkurs" czy tytuł opowiadanka?
3) tekst w formie znormalizowanej, zwykłej czy jak? Akapity od enterów? (błagam!)
4) klauzula w mailu czy np. pod/nad tekstem?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam ;)

4
Startuj gebilis ;)

Moje jest gotowe w trakcie trzeciego sprawdzania. :D
Bardzo zależy mi na odpowiedzi na powyższe pytania, bo nie chcę odpaść z zawodów przez niewiedzę tylko (jak już to) za ocenę tekstu. ;)

6
:( Niestety, nic nie wiem.
Myślałam, że jakiś weteran konkursów odpowie. :D

Wyślę, i tak i tak (w jednym mailu - tekst w treści i w załączniku, wybiorą sobie ;) )

7
Może nie jestem weteranem konkursów literackich, ale już niejednokrotnie wysyłałam na takie, gdzie wystarczy wysłać prace maile bez potrzeby fatygowania się na pocztę z grubą przesyłką opowiadań.
A zatem...
Pracę konkursową zawsze zapisuję w załączniku, prawie zawsze dołączam też w załączniku moje dane osobowe wraz z klauzulą, że zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych itp. itd. W temacie wiadomości wpisuję zazwyczaj nazwę konkursu lub "praca na konkurs <tu nazwa>", bo tytuł opowiadania raczej nic nie powie osobie segregującej wiadomości. Tekst wysyłam w formie, w jakiej został zapisany w Wordzie.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

8
Dziękuję Altamira ;) Napisałam maila z zapytaniem do osoby odpowiedzialnej za konkurs, więc jak dostanę odpowiedź to poinformuję tutaj zainteresowanych.
Jeżeli nie będzie odp. zastosuję się do Twojej rady.
Pozdrawiam! ;)

[ Dodano: Sob 02 Paź, 2010 ]
Cześć wszystkim, zadałam powyższe pytania Bartoszowi Czartoryskiemu i szybko dostałam odpowiedź. :D

Więc:
1)opowiadanie zdecydowanie jako załącznik.
2)Bez różnicy, proszę dać tytuł i dopisek "konkurs".
3)Tekst może być przesłany w każdym formacie.
4) klauzula w mailu.

Pozdrawiam ;)

[ Dodano: Nie 24 Paź, 2010 ]
Do dzisiaj był termin nadsyłania prac.

Mam pytanko, czy ktoś z Was otrzymał potwierdzenie dotarcia zgłoszenia? :)
(bo ja nie i tak się zastanawiam :D )

11
A ja dostalem skromne wyroznienie za opowiadanie "Wilkolak"i powiem wam ze sie naprawde (nie tak dla sciemy :)) niespodziewalem.
Moim zdaniem to opowiadanie (moje ofc) nie zaslugiwalo na wyroznienie i jestem w szoku ze sie komukolwiek spodobało, bo moim zdaniem nie powinno. Ale miło jest bardzo czytać o sobie na takie tablicy wyników :).

Komletnie nie umiem pisać horrorów może dlatego że nie boje się isc samemu do piwnicy i nie boje się blokersów pod klatką, a z potworami i spółką mógłbym pić piwo gdybym tylko je w ogóle pił :)

13
Z tego co mi sie wydaje to konkurs wymagaø danych adresowych. Jesli w takich konkursach biore udziaø to nie podajé pseudonimu chociaz wolalbym, ale nie wiem jak by to zostalo odebrane, moze dyskfalifikejszyn :) Nie wiem.
Wszyscy podali dane osobowe nie pseudonimy, ale moze masz racje, napstepnym razem podam pseudo, oby mnie tylko za to nie usuneli z konkursu :)

14
Moim zdaniem to opowiadanie (moje ofc) nie zaslugiwalo na wyroznienie i jestem w szoku ze sie komukolwiek spodobało, bo moim zdaniem nie powinno.
Wiesz jak to jest: jak się nam nasz tekst podoba, to często bywa tak, że innym się nie podoba. Jak się nam nie podoba, to innym z kolei tak. Dziwna zależność :)

A co do pseudonimów: dobrze jest się dowiedzieć, czy nie da się zrobić tak, że dane osobowe są tylko do wiedzy redakcji, natomiast przy publikacji wyników czy cuś prosić o podanie pseudonimu, no nie? Nie da się tak?
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pcp0_user6.jpg[/img]
----------------------------------------------------------------------
[img]http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3phuz_userbar(2)b.jpg[/img]

15
Wiesz jak to jest: jak się nam nasz tekst podoba, to często bywa tak, że innym się nie podoba. Jak się nam nie podoba, to innym z kolei tak. Dziwna zależność :)
- Powiem ci że zacząłem to właśnie odczuwać :). Niedawno dostałem telefon (zaskakujący) od organizatora chranowskiego Pigmalionu Fantastyki 2010 w którym poinformowano mnie że zostałem laureatem konkursu literackiego, a naprawdę nigdy bym nie przypuszczał. Po prostu coś tam napisałem, i uznałem a co tam wyśle przecież nikt mnie nie zabije śmiechem (mam nadzieję :) ), a tu BUM! To też mocno mnie zaskoczyło, stąd uważam że masz sporo racji :)

Co do drugiego to nigdy się nie zastanawiałem nad tym, ale może watro zapytać. Po prostu czytam zawsze regulamin konkursu jak na pewno każdy z nas, a tam wymogi formalne mówią wyraźnie - imię i nazwisko. Nie używałem zatem pseudo choć przyznaję że bardzo chciałem, ale mogliby mnie nie zakwalifikować, gdybym nie podał danych osobowych jakich wymagano.
Jeśli coś wydaję to pod pseudonimem, ale jeśli proszą o dane osobowe to oczywiście podaję, jednak następnym razem zapytam czy można dołożyć pseudonim artystyczny, chyba nie powinni odmówić :).
Ostatnio przekonałem się że jury (np pigmaliona) jest naprawdę bardzo bardzo miłe i sympatyczne, a nie jakby się mogło wydawać nadęte, napuszone i niedostępne. To miło że człowiek zaskakiwany jest w taki właśnie sposób :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”