1
Haj, właśnie się zarejestrowałam. Mam 49 lat, pracuję zawodowo i od zawsze marzyłam o pisaniu. To bardzo długa i trudna droga o czym się przekonałam próbując wydać swoją pierwszą książkę. Oczywiście gdybym miała gotówkę, moja książka byłaby już dostępna. O czym piszę? Zaczęłam od książki natury psychologicznej, podstawą jej napisania były traumatyczne przeżycia z dzieciństwa i pobytu w zakładzie psychiatrycznym. Jednakże książka, choć poruszająca tragiczne wspomnienia nie jest napisana w melancholijnym nastroju, nie przygnębia i nie rodzi litości, przynajmniej takie miałam założenie. Sądzę, że jest napisana z humorem i dystansem do samej siebie. Nie jestem umysłowo chora ale cierpię na psychozę maniakalno-depresyjną a ta naprawdę wzbogaca moje życie do tego stopnia, że jest o czym pisać. I piszę już drugą część swojej historii. Mam także rozbudowaną wyobraźnię, uwielbiam fantazjować i tworzyć nowe światy. Równolegle piszę więc swoją pierwszą baśń. Cieszę się, że znalazłam te Forum, liczę na to, że się dużo od Was nauczę. Pozdrawiam wszystkich cieplutko

2
Fionka, super że się zarejestrowałaś, ale jedna prośba - przywitaj się w osobnym temacie.
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

4
Masz tam takie coś jak "Nowy temat". Klikasz, piszesz, wysyłasz. Jaśniutkie jak słoneczko i prościutkie jak f... znaczy drucik.^^
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

7
Witaj, Fionka. Przespaceruj się trochę po forum, zajrzyj do różnych działów, wtedy szybko się zorientujesz, gdzie o czym się pisze i jakie zwyczaje tu panują. Tylko na początku wszystko wydaje się skomplikowane, potem już nie. :)
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”