Latest post of the previous page:
A ja nie potwierdzampadaPada pisze:Potwierdzam. Empik kupił Merlina.Navajero pisze:empik/ merlin ( to ponoć od pewnego czasu ta sama firma)

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
A ja nie potwierdzampadaPada pisze:Potwierdzam. Empik kupił Merlina.Navajero pisze:empik/ merlin ( to ponoć od pewnego czasu ta sama firma)
Potwierdzam, że tego nie wiedziałem.Romek Pawlak pisze:A ja nie potwierdzampadaPada pisze:Potwierdzam. Empik kupił Merlina.Navajero pisze:empik/ merlin ( to ponoć od pewnego czasu ta sama firma)transakcję musi jeszcze autoryzować Urząd Ochrony Konkurencji - i wcale nie jest pewne, czy zgodzi się na tę transakcję.
Gdyby ludzie nie chodzili do drogiego, ale klimatyzowanego Empiku w galerii handlowej, wtedy nie miałby pozycji lidera i nie mógłby stawiać takich warunków wydawcom. Ostatecznie więc decydują klienci, którym nie chce się pójść do innej księgarni - mimo tego, że w księgarniach innych niż Empik książki często są w niższej cenie.Naturszczyk pisze:Gdyby każdy wydawca myślał i postępował w ten sposób, nie byłoby takich warunków jakie stawia EMPiK.
http://www.remuszko.pl/padaPada pisze:A kto to?O pisze:Remuszko sam wydaje i sprzedaje swoje książki i chyba nie narzeka na wyniki.
Tylko pogratulować takiej rekomendacji i to od Czytelnika, a więc bez wątpienia szczerej.Naturszczyk pisze: " ...21 wiek, Irak,Polscy żołnierze na misji stabilizacyjnej... wartka akcja okraszona dużą dawka humoru czyli niesamowita historia pewnego szeregowca... Ta książka bije na "łeb" wszystkie inne książki które do tych czas czytałem a czytam sporo... W rankingu na 10 gwiazdek, przyznałbym jej 11. Nic dodać, nic ująć. O niebo lepsza od 1 tomu, choć tamta była Moją ulubiona.
Gratuluje. Rafał
ps. Przed Panem jeszcze dużo pracy... bo myślę że cala Polska czeka teraz na 3 tom. Ja również. Końcówka rozpala wyobraźnię... Książka jest Super.
Droga Aniu, proszę, nie bierz tego zbyt mocno do siebie; Twój fragment książki jest właściwie pierwszym eBookiem, z którym miałam kontakt, ale brak redakcji a nawet korekty (literówki!) jest raczej wyczuwalny. To nie jest zarzut, gdyż żaden, również najbardziej uznany autor, nie zredaguje porządnie własnego tekstu. Tylko, że czytelnik może szukać bardziej dopracowanych dzieł. Na razie możliwość wydawania darmowego eBooka właściwie zachęca mnie do wrzucania opowiadań z podstawówki i nazwanie antologii "Nathii M. - dzieła zebrane" ponieważ to jest właśnie ten poziom oraz potencjalne towarzystwo autorów.gorecka pisze:Polecam portal wydaje.pl
Sama opublikowałam tam 2 książki. Jedna z nich ma wielkie zainteresowanie (liczba odsłon) jednak nie koniecznie przekałda się to na zakup. A to dlatego że e-booki dopiero stają się w Polsce popularne. Nie mniej jednak prognozy na najbliższe 2 lata są obiecująca, a po tym czasie Polske ma ogranąć prawdziwe ebookowe boom:)
Wiąże się to oczywiście z ceną czytników. Jak dzieciaki będą dostawały czytniki pod choinkę, tak będą potrzebne elektroniczne książki.
Druga sprawa, self-publishing to self-promocja:) Pracuje nad tym już 2 miesiące. Możecie spojrzeć jak macie chwilę. Chętnie odpowiem na Wasze pytania lub doradzę;) Też dopiero "testuję" tę formę publikacji:)
http://annagorecka.ksiegarnia.pl/
pozdrowionka, Ania
Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”