Latest post of the previous page:
To była ironia. Zapraszam do przeczytania reszty posta : )Luka w pamięci pisze: Ja uważam wręcz przeciwnie. To by było sztuczne, cukierkowe rozrzewnienie, po którym najlepszą reakcją może być tylko TO.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Łe, może kiedyś. Dzisiaj to wyświechtana kupa, nawet w związkach. Albo to ja jestem cyniczny. Niemniej - znakomita okazja do wyśmiania i ironizowania, a także tworzenia sztuki anty-lovespankie pisze:Słowa te dodają otuchy usłyszane od odpowiedniej osoby w odpowiednim miejscu i czasie oraz w odpowiedniej tonacji. Tyla.
Uważam siebie za cynika, a jednak te słowa działająStewie pisze: Łe, może kiedyś. Dzisiaj to wyświechtana kupa, nawet w związkach. Albo to ja jestem cyniczny. Niemniej - znakomita okazja do wyśmiania i ironizowania, a także tworzenia sztuki anty-love
Chciałbym się tam znaleźć. Oczywiście z serduszkiem WOŚP na piersi!!Stewie pisze:Podczas walentynek była impreza nastawionych "anty", to czemu nie można tworzyć "anty"?
To by było wtedy tak:spankie pisze:Czy te gwiazdki symbolizują (...) całusy?
W tytule się zgadzam, ale reszta.... metawiersz nie odstaje za bardzo, a to przecież prawdziwa sztuka, której nie sprzedasz....Stewie pisze:A ja myślę, że to szał lenistwa. Razem z treścią.
"Kocham cię" to skrajne lenistwo - zamiast się tym zająć, tylko się o tym gada. Ten wiersz można interpretować na wiele sposobów, ale wszystkie zdają się negatywne dla autorki. Gdyby chociaż tytuł był inny - to może, może.shelion pisze:W tytule się zgadzam, ale reszta.... metawiersz nie odstaje za bardzo, a to przecież prawdziwa sztuka, której nie sprzedasz....
Pasuje jak ulałW.G pisze:"-Wielkim poetą! Zapamiętajcie to sobie, bo ważne! Dlaczego kochamy? Bo był wielkim poetą. Wielkim poetą był! Nieroby, nieuki, mówię wam przecież spokojnie, wbijcie to sobie dobrze do głowy - a więc jeszcze raz powtórzę, proszę panów: wielki poeta, Juliusz Słowacki, wielki poeta, kochamy Juliusza Słowackiego i zachwycamy się jego poezjami, gdyż był on wielkim poetą"
"Koniec i bomba
A kto czytał, ten trąba!"
Dokładnie. Ci, którzy cały czas chcą słyszeć ,,kocham cię" nie czują się kochani, gdyż przez te słowa, w tak prymitywny sposób, szukają potwierdzenia rzekomej miłości. I tak przez całe życie dążą do potwierdzania, zadowalają się materialnym ,,kocham cię"."Kocham cię" to skrajne lenistwo - zamiast się tym zająć, tylko się o tym gada. Ten wiersz można interpretować na wiele sposobów, ale wszystkie zdają się negatywne dla autorki. Gdyby chociaż tytuł był inny - to może, może.