Latest post of the previous page:
Tam zwykle sa opowiadania, więc dwa tygodnie. Na mini, to myślę, że tydzień wystarczy.Samobójca - Bo pić trzeba umieć - wulgaryzmy
17Będę kibicować, a tak w ogóle to fajny pomysł. W końcu będzie się coś działo.
Macie już temat czy mogę wam wymyślić. :pray:
Macie już temat czy mogę wam wymyślić. :pray:
„Ludzie myślą, że ból zależy od siły kopniaka. Ale sekret nie w tym, jak mocno kopniesz, lecz gdzie”. - Neil Gaiman
Samobójca - Bo pić trzeba umieć - wulgaryzmy
18Wygrał milion i zmienił życie w koszmar
Mi masz kibicować
, to ja jestem ten, skazany na porażkę, choć pyskować lepiej potrafię 
Mi masz kibicować

19Szkoda, bo naprawdę chciałam wymyślić temat ;( .
Od razu tak o porażce mówisz. Nie ładnie. Jak to mój sifu zawsze powtarzał, zawsze trzeba walczyć, bo nie wiesz co się zdarzy, a nuż przeciwnik poslizgnie się na g****e.
Po za tym to, że pyskować umiesz to wiem.

Od razu tak o porażce mówisz. Nie ładnie. Jak to mój sifu zawsze powtarzał, zawsze trzeba walczyć, bo nie wiesz co się zdarzy, a nuż przeciwnik poslizgnie się na g****e.

Po za tym to, że pyskować umiesz to wiem.

„Ludzie myślą, że ból zależy od siły kopniaka. Ale sekret nie w tym, jak mocno kopniesz, lecz gdzie”. - Neil Gaiman
20Ale ja się nie poddaję
Miras lepiej piszę i dlatego zamierzam wygrać

Miras lepiej piszę i dlatego zamierzam wygrać

21Czy to opowiadanie zostało napisane w odpowiedzi na śmierć Jerzego Pilcha?:)
sapere aude
22szlamowate i śliskie to.
Prawo czy miłosierdzie, mądry wybierze to drugie wypełniając to pierwsze.
23Jak zapraszasz mnie do wymiany uprzejmości, to ok... aż zielona przyjdzie i pier***nie nam po ostrzeżeniu..
24To dobrze, że o tym pamiętasz, ale przypominam że jesteśmy na portalu literackim a nie w knajpie.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
25czasem ciężko zapamiętać jak ci dwa geniusze z góry takie komentarze piszą...
26Raz...
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
28No to może wrócimy do tekstu.
Chociaz żaden z tych pomysłów (anioł vs diabeł biją się o duszę, anioł i diabeł jako koledzy z pracy, anioł jako zapity żul, anioł nie czuje powołania doswojej pracy i robi tylko to, co musi, wykorzystanie alkoholu i pozorowanie gestu przyjaźni do pokonania przeciwnika) sam w sobie nie jest nowy, to połączenie tutaj wyszło całkiem strawne.
Na pewno trzeba popracować nad interpunkcją, wyrzuciłabym też żart o hot dogu jako ograny i nieśmieszny nawet w momencie premiery, ale ogólnie czytało się to całkiem całkiem. Żadne z tego wielkie dzieło, ale na wprawkę dla mnie OK.
Chociaz żaden z tych pomysłów (anioł vs diabeł biją się o duszę, anioł i diabeł jako koledzy z pracy, anioł jako zapity żul, anioł nie czuje powołania doswojej pracy i robi tylko to, co musi, wykorzystanie alkoholu i pozorowanie gestu przyjaźni do pokonania przeciwnika) sam w sobie nie jest nowy, to połączenie tutaj wyszło całkiem strawne.
Na pewno trzeba popracować nad interpunkcją, wyrzuciłabym też żart o hot dogu jako ograny i nieśmieszny nawet w momencie premiery, ale ogólnie czytało się to całkiem całkiem. Żadne z tego wielkie dzieło, ale na wprawkę dla mnie OK.
29wielkie dzieła... to w kolejnym życiu
Dziękuję za wizytę

Dziękuję za wizytę