138
Na pewno H to nie padaPada. Dlaczego? Bo nie napisałby w pojedynku o najwyższą stawkę takich oderwanych od rzeczywistości opinii :)

A jeśli to on, to stracę do niego resztki szacunku! :P

139
Jak na razie zgadywanki przedstawiają się następująco:

A - kobieta! ew. eworm (by uthModar!) lub SkySlayer (by zorck)
B - Ragnarokkr (by Adrianna, SkySlayer, zorck)
C - Daywayfarer (by zorck)
Zdobywca trzeciego miejsca D - ?
E - padaPada (by eworm, Adrianna, uthModar)/SkySlayer (by zorck)
F - mamika6 (by Adrianna)
G - ?
H - Adrianna (by eworm, uthModar)

Inni podejrzani wspomniani w tym i sąsiednim topiku - zorck! Luka w pamięci! Kamiko! uthModar! kanadyjczyk! BMW! Mich'Ael, Thana! rubia!

Co wy na to, żeby przypisać Kamiko do literki G? Wprawdzie odnoszę wrażenie, że będąc zawodniczką, udzielałaby się trochę, ale tak jakoś mi pasuje. Szczególnie "Wszystkiego najlepszego" z eliminacji. Nie znam się jednak, więc zapytuję o opinię.

Jeszcze jedno - kto jest za tym, żeby Faux ujawnił stosunek zawodników do zawodniczek? Niekoniecznie teraz zaraz, ale przed ujawnieniem wyników, jako wskazówkę do zgadywanek?
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

140
W sumie jako A może pojawić się też Natasza. Pisze przecież dobrze, a w momencie startu turnieju nie była fioletową, czyli udział mogła wziąć.

141
W ogóle to zaskakujące. Użytkownicy podejrzewani o udział przez parę osób (to chyba jakoś tam zdolni?) nawet nie dostali zaproszenia - to świadczy o zrytym guście organizatora, czy owych osób? Nie zrozumcie mnie źle, ja nie jestem obrażona ani zazdrosna. Tak sobie tylko rozkminiam.

Albo po prostu Faux wygrzebał takie perełki, jak Ninetongues, Gendek i Porcellina, o których pewnie pierwszy raz słyszycie. Chociaż turniej - bardzo zdolnych wprawdzie, ale kompletnie nieznanych i nieaktywnych użytkowników - okazałby się jeszcze bardziej zamknięty niż już jest. Więc mam propozycję, Faux! (oczywiście dla podkręcenia atmosfery) powiedz, jak często udzielają się ci, co biorą udział. Ile (około) mają postów? Czy w przeciągu ostatniego tygodnia/miesiąca coś na forum napisali?
ObrazekObrazekObrazek

145
padaPada pisze:Że lubię kobiety? Tak, przyznaję się do tej wstydliwej dolegliwości.
Męska, szowinistyczna świnia o,o
Luka w pamięci pisze:W ogóle to zaskakujące. Użytkownicy podejrzewani o udział przez parę osób (to chyba jakoś tam zdolni?) nawet nie dostali zaproszenia - to świadczy o zrytym guście organizatora, czy owych osób? Nie zrozumcie mnie źle, ja nie jestem obrażona ani zazdrosna. Tak sobie tylko rozkminiam.
Najłatwiej i najprzyjemniej zwala się na organizatorów... :D

148
poniekąd "nie chciała" łączy się z "nie mogła" - tzn. wiem, że nie mogłabym poświęcić temu tyle czasu, ile bym chciała, a pisanie z językiem na brodzie to już nie mój styl. No i po co mi puchar? Niech walczą o niego ci, którym zależy bardziej. Zwłaszcza, że to oni zaproszenie dostali :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

149
Dorzucę jeszcze jeden, dotychczas niewymieniony typ: TadekM. Ale litery nie jestem pewna. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

150
Luka w pamięci pisze:Albo po prostu Faux wygrzebał takie perełki, jak Ninetongues, Gendek i Porcellina, o których pewnie pierwszy raz słyszycie.
Luko, już na początku Turnieju wspominałem, że w wśród uczestników znajdą się osoby obecnie aktywne, jak i takie, których dawno nie widzieliście tu/nie znacie. I widzę, do czego zmierzasz, ale nie musisz tego udowadniać, bo od początku też mówiłem, że możecie traktować to wydarzenie jako maksymalnie subiektywne. Faux zapytał się, kto najlepiej pisze na Wery, przeczytał o pomyśle bitew anonimowych i stworzył swój Turniej z pomocą niezastąpionych osób, o których wspomnę w podsumowaniu. Oczywiście konsultowałem się z Weryfikatorami, obecnymi, jak i tymi, których nie mieliście przyjemności poznać, i nie tylko z nimi. Popytałem dużo osób, jednak wybrałem swoją ósemkę; według mnie zdała egzamin i już teraz mogę im dziękować za wzięcie udziału. :) Ale Turniej nie powstałby, gdyby nie mega, giga, extra, fullwypas, zajwielkie wsparcie pewnej znanej Wam użytkowniczki... O tym potem. :)

Założę zaraz temat zgadywankowy i zaczniemy zgadywać płci. :>
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

151
Faux pisze:Luko, już na początku Turnieju wspominałem, że w wśród uczestników znajdą się osoby obecnie aktywne, jak i takie, których dawno nie widzieliście tu/nie znacie.
Zarejestrowałam.
Faux pisze:od początku też mówiłem, że możecie traktować to wydarzenie jako maksymalnie subiektywne.
To też.

A teraz rejestruj ty:
Proponowałam, żebyś mniej więcej nakierował nasze zgadywanki przez zdradzenie np. pewnych danych na temat aktywności tych uczestników. Informacje byś oczywiście dawkował po swojemu. Bo takie "aktywni są i nieaktywni też", wyobraź sobie, zawęża nam poszukiwania do jakichś bagatela 2600 użytkowników. Zrób to chociaż dla eworma, popatrz, jak gryzie piąstki ;)
ObrazekObrazekObrazek

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”