Ależ walka! Co tu się wyprawia!?

168
Ja mam problem z O i R bo nie OgaRniam :/
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

170
z G nie miałbym żadnego problemu ocenić, ale tamte dwa... To wymaga lepszej mobilizacji. Ale też oznacza ze teksty nie bronią się same :P
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar

172
Ależ stosuję :) bo Romek to mądra bestia jest.

173
Dla mnie O to o cho cho, potem G i D, tylko z R nie wiem - jest niezłe, ale zaraz po przeczytaniu nie pamiętam o czym było. :(
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

175
Mnie O wprowadza w jakiś Odmienny stan świadomości :) - poddałem się nastrojowi. Podobał mi się emocjonalnie. Że się ktoś porwał na coś takiego... Nie pamiętam o czym było dokładnie, ale za ten dziwny stan - full respect. :D
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

176
9 bitwa:
C najbardziej na temat, przyzwoity. Drażniła stylizacja (i kto to mówi, co? :D )
S najmocniejszy jako tekst samodzielny, ale brakło mi staranności w oddaniu tematu (były okręty, ale eskorta IMHO naciągana).
N bardzo niedopracowany. Traktuję ten tekst bardziej jako próbę godnego pożegnania z ToPA niż zawalczenia o wyjście z baraży. I to szanuję - nie ucieczka, nie walkower, ale tekst, z humorem, z pomysłem. Gdyby nie było takiej rezygnacji, gdyby przy tym przysiąść...

10 bitwa doskonała. Nie spodziewałem się, że tak mi się spodoba coś w barażach :)
D: nie podszedł mi. Subiektywnie tu najsłabiej. Obiektywnie - niech się mądrzejsi wypowiedzą.
Natomiast z pozostałych trzech, każdy na swój sposób mnie ujął i każdy mnie ucieszy z awansu. Nie potrafiłbym między nimi wybrać.
G: Eldil nie uznał tego za kradzenie pomysłów, Eldil uznał za hołd artystyczny i jest zachwycony :D (Nie no, Sarah, serio uważasz, że jestem takim megalomanem, żeby samego siebie wstawić do własnego tekstu bitewnego... hmmm... ok, nie było pytania :D Eldil DO KAŻDEGO TEKSTU, Eldil DO TEMATU BITWY! :lol: ) Tekst jest fajny, faktycznie "w moim stylu" (co jest oczywistą zaletą :D ) - użycie weryludków jako bohaterów, zatarcie granicy między postaciami a czytelnikami. Lubię to :) Niepotrzebna tylko ta rezygnacja bijąca z tekstu. Widać po reakcjach, że wojna jeszcze nie przegrana :D Oraz, inaczej niż u N, tekst wyczyszczony, zadbany :)
O: Znów zachwycony. To jest piękne. To jest taki rodzaj poezji, który mi gra w środku :) P.Yonk dobrze to ujął. I brawa za heroizm - jedyny uczestnik który odważył się na wiersz :)
Zastanawiałem się nad kluczem literek do poszczególnych części. Czy to jest jakaś dedykacja ulubionym (albo nie ;) ) konkurentom z ToPA? Musiałbym dobrze się przekopać przez ich teksty, bo nie łapię jakiś oczywistych związków. Ani innego klucza.
R: ten mnie najbardziej przekonał jako fabuła. I styl też bardzo ciekawy, zachęcający do sięgnięcia po więcej :)

Swoją drogą, czytając teksty z całości ToPA coraz lepiej rozumiem co do mnie mówią i na Wery, i przy innych okazjach. Przekombinowanie, chaotyczność akcji, za dużo na raz, stylizacje językowe które raczej przeszkadzają niż bawią - u innych to jaśniej widać, niż u siebie ;)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

177
Eldil pisze: Nie no, Sarah, serio uważasz, że jestem takim megalomanem, żeby samego siebie wstawić do własnego tekstu bitewnego... hmmm... ok, nie było pytania
A czy to byłaby megalomania czy też cwane zamydlenie kto jest autorem? :)
Eldil pisze: Niepotrzebna tylko ta rezygnacja bijąca z tekstu. Widać po reakcjach, że wojna jeszcze nie przegrana
i ja tu rezygnacji nie widzę, raczej sarkastyczne ujęcie postaci większości autorów uczestniczących w bitwach ( w stylu każdy jest jak G)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

179
uniwers pisze: Na temat, powiadasz? Niby gdzie tam w tym opowiadaniu okręt?
Autor C pisze: Pierwsza Oficer Valentine siedziała za pulpitem w swojej kajucie, czytając logi komputera pokładowego
Po pierwszym zdaniu widzisz, że na jednym toczy się akcja.

Autor C pisze: – I na podstawie tych kilku zdjęć uznałeś, że to statek obcych, tak?
– Tak. Leczi obok, równo legje. Ekskortuje. Są psziesłanki…
Po tym zdaniu widzisz, że jest i drugi statek. Który "Leczi obok, równo legje. Ekskortuje."

Nie jest to ukryte, nie trzeba się domyślać, szukać. Wszystko na wierzchu.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

181
uniwers pisze: 3. Gdyby temat brzmiał "Okręt, eskortowy", moje czepialstwo faktycznie byłoby bezzasadne.
faraon pisze:Temat: Okręt eskortowy
Gatunek: dowolny
Objętość: max 6.000 znaków ze spacjami
Czas do: 12.05.2018 do 23:59
- dla mnie jednoznaczne.

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”