Ależ walka! Co tu się wyprawia!?

243
ancepa pisze: Ej, spojlery? O czymś nie wiem? Nie wolno się przyznawać do końca konkursu, hm?
rilaks - ja tylko prowokuję :twisted:
Ale dzięki Twojej reakcji ancepa - teraz wiem, dużo więcej :mrgreen:
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

245
Bitwa 15 oceniona - wygrywa tekst I.
Tekst III ujął mnie najmniej.

Bitwa 14 - oj ciężka ta cisza , ciężka okrutnie.
Tekst I - jedyny, który się broni, choć ostatni akapit zupełnie niepotrzebny
Tekst II - oj matulu moja, no nijak nie umiem docenić ani pomysłu ani atryzmu.
Tekst III - nie jest źle, tylko żebym ja jeszcze umiała zrozumieć Autorze, o czym tak naprawdę chciałeś mi opowiedzieć.. Chyba nie dorastam.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

246
Sarah pisze: Bitwa 15 oceniona - wygrywa tekst I.Tekst III ujął mnie najmniej.
Ja mam odwrotnie. Generalnie pozytywnie oceniam tę bitwę, wszystkie teksty mi się podobają, wszystkie są opowiadaniami (a to lubię).
I - ma najmniej zagmatwaną fabułę i to jest jego plus. Z drugiej strony ta fabuła ma najmniej głębi, wykopu, pazura, dla mniej jest drugi.
II - ciekawy, ale w odbiorze mam chaos, gubię się, wychodzi mi taki misz masz. Najmniej po sobie pozostawia, dlatego trzeci.
III - szybkie tempo wydarzeń, dużo zmian, trochę chaosu się wdarło. Ale wykop fabuły jest większy niż I a absurd i surrealizm mnie kupują, dobrze zrealizowane (lubiłem te teksty Harrisona) więc minimalnie, ale jednak na pierwszym miejscu.

Z kolei ciszowe teksty całościowo mnie nie kupiły. Ogólnie, bo to nie opowiadania, tylko pretekstowe scenki. Mniej lub bardziej poetycko ujęte.
I - to najbardziej poetycko ale i najbardziej o niczym. Ładne? Ładne. Klimat poczułem. Ale o czym to jest, nie wiem, akcji nie odnotowałem.
II - temu najbliżej do opowiadania, może nawet nim jest, ale jakoś tak banalnie w odbiorze moim. Wczuć się, wczułem ale czegoś zabrakło. Ciekawe eksperymenty z formą.
III - fabularnie ciekawe elementy, ale powiązanie w całość pretekstowe. Pozostało wrażenie scenkowości i chaosu, szczególnie przy zamknięciu tekstu.
Nie pamiętam jak mi wyszło z punktów, ale najlepsze wrażenie na mnie robi II.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy

247
No to sobie zaszaleli panowie autorzy I i III od Ciszy (bo wersja, że to pan autor i pani autorka, wydaje mi się trochę mniej prawdopodobna) :D Barcelona z czasów wojny domowej w Hiszpanii i Barcelona współczesna, katedra św. Eulalii i Sagrada Familia, która nie jest "prawdziwą katedrą" (bo rzeczywiście nie jest), a po drodze jeszcze "katedra jako taka" w wersji Osipa Mandelsztama, w Polsce lat pięćdziesiątych. Dobre. Tylko te karalusze wąsiska bym sobie darowała, bo to już pewien nadmiar.
I te związki personalne katalońsko-baskijskie w obu... :) I ta Aga z Ravalu... Barszalona. I jeszcze Rajmund z Pennaforte, zgrabnie włączony w (prawie) teraźniejszość. Tak sobie kombinowali. Dużo wszystkiego tam nawrzucali, ale Katedra, to Katedra :)
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

248
Czasem polując na dawno niewidzianych WeryZacnych, wymieniamy się dobrymi uczynkami w naturalny niewymuszony sposób. Tym razem z przyjemnością zareagowałem na taką wiadomość:
Uwaga! Spoiler![quote="WeryZacna [PW fragm.]"] https://fanimani.pl/zaproszenie/21755/0 ... ac0a7823f/ jak się zalogujesz do fanimani z tego linku, to na konto Ani wpłynie 5 zł. To jest taki program, który będzie ci pokazywał, z jakich stron zakupowych możesz przekazać darowiznę na konto Ani. To jest bezpłatne dla ciebie, po prostu sklepy w ten sposób wspierają charytatywnie fundacje różne, między innymi tą, do której należy Ania[/quote]
Jeśli traktujecie to jako reklamę albo coś w ten deseń, możecie zignorować bez złych emocji z mojej strony. Kto ma ochotę w tak prosty sposób się klawo przyłożyć, piąteczka. :waryjaci:

edit: Gdyby po rejestracji coś nie działało jak u mnie:
Uwaga! Spoiler!1. https://fanimani.pl/wspieram/
2. wyszukaj "Anna Niemczyńska"
3. kliknij WSPIERAM
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

252
Swoją drogą mamy aktualnie 25 głosów i 25 punktów 0_0 a sa po 2 pkt na łebka. Chyba że odliczono głosy uczestników, ale nawet wtedy jeśli wszyscy zagłosowali to 19-25
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

254
uniwers, wygląda że co najmniej 13 osób oddało 1 głos. O ile matematyka mnie nie zawodzi.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”