Niedyskrecje Faraona

61

Latest post of the previous page:

P.Yonk pisze: z drugiej strony padaPada ma tak jedną literkę powiększoną w nicku
Faraon pisze: Niedyskretnie zasugerowałbym także poszperanie w profilach osób, które wczoraj wypowiadały się na czacie. To zagadka z gatunku tych łatwiejszych.
Ale Pepe na 100% wczoraj na czacie nie był :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Niedyskrecje Faraona

64
W "niedyskrecjach" dyskusja o nickach, a ja tam sam z sobą dyskutuję :P ;) - http://www.weryfikatorium.pl/forum/view ... 17#p227517
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Niedyskrecje Faraona

66
Eldil pisze: W tle leci tam jakaś muzyka. Tak cicha, że przy ściszonych głośnikach nie usłyszałem jej wcale. A przy włączonych maxymalnie - tylko pojedyncze nuty. Nie mam pojęcia co to, a pewnie to jest to co opuściłem ;)
P.Yonk pisze: w tle leci BEETHOVEN - Piano Sonata No. 14 in C-Sharp Minor, "Moonlight Sonata": I. Adagio sostenuto, niestety nadal nic mi to nie mówi, bo nie znalazłem nicków: Beethoven, Piano, Sonata, Adagio
Eldil pisze:To może być temat bitwy, znów o księżycu
Rubia pisze:Temat: Sonata księżycowa
Wspólnymi siłami z P.Yonkiem, kolejna zagadka kryminalna pomyślnie rozwiązana :D
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

67
Rubia pisze:Komentarz do tematów: tytuły te funkcjonują już od dawna w kulturze, są powiązane z dwoma wybitnymi dziełami. Skojarzenia z nimi będą mile widziane, chociaż nieobowiązkowe.
Skoro do "tematów", czyli do obu półfinałowych. Beethoven się sprawdził :)
;) E i J, szykujcie się na Salvadora Dali:
Eldil pisze: Obstawiam, że kolejny temat to "Trwałość pamięci"
Eldil pisze: ... a gatunek to SF, zgodnie z końcowym "błogosławieństwem"
Nie darmo Faraon zakończył film tekstem z Gwiezdnych Wojen, wrzucił grafikę z Batmana i surrealistyczny obraz. Obstawiałem SF - w pierwszym temacie fantasy, więc blisko, u Was może twarda fantastyka naukowa, może modna w Polsce fantastyka społeczna. Może fantastyka historyczna, może cyberpunk, wymieniane często postapo? Albo nowe zderzenie z horrorem :twisted:
Faraon pisze: Od doby wisi na forum bardzo interesujące zdjęcie - nikt się nie natknął przypadkiem?
Gratulacje, śliczny puchar :)
Zdjęcie wolne od linków, ukrytych napisów (choć nie przepuszczałem przez filtry... mocno ;) ), ani nie zauważyłem, żeby co istotnego się w pucharze odbijało :twisted:
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”

R. Arnold

Giełda nicków

68
Pod zakładką turniejową u dołu strony są gratulacje dla Kolorowej Drużyny. Słowo "kolorowej" jest kolorowe partiami. Np odróżnia się ostatnie "ej". To jakiś trop?
Ech, kolory to nie jest moja mocna strona :(

R. Arnold

Giełda nicków

69
Eldil, jeśli chodzi o kolory, mój cudowny Daltonisto... :
Faraon pisze: Mała sugestia, czego można się spodziewać, gdy będziemy już znali wynik Półfinałów:

Gdybym miał przygotować podobny przeciek jak ten z Rubią, to serduszko na dole strony miałoby kolor zielony. ;>

Więcej w piątek.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Niedyskrecje Faraona

70
Właśnie dlatego się męczyłem z kolorami wpisu, bo Faraon zwrócił uwagę na kolory. A serca - nawet jeśli kiedyś na Wery było - teraz nie uświadczysz ;)

Added in 11 minutes 25 seconds:
Faraon pisze: @ Eldil, gratuluję, musieliśmy z Rubią zmienić temat SF, żeby E&J nie mieli więcej czasu niż B&S. :waryjaci:
Faraon pisze: nie zmieniliśmy na gorszy, a "Trwałości pamięci" też mogą użyć jak chcą :D
nieobowiązkowo można stworzyć jeden tekst na dwa tematy jeśli komuś się spodobała "Trwałość pamięci" ;)
Oficjalnie potwierdziłem Wam gatunek, z wyprzedzeniem. I spaliłem Wam temat. Także ten... Kocham Was, nie bijcie!
:D

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

73
@ Sarah, od kiedy w podpisie masz siedem czerwonych i i link do "Narcyz się nazywam"? Jakoś wcześniej nie widziałem... Ale ja to ślepy jestem.
Podpis Sarah Obrazek na Weryfikatorium.plhttps://s20.postimg.cc/n7omzi925/Weryfi ... _Sarah.png[/mimg]
Link do kawałka: [youtube][/youtube]
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Niedyskrecje Faraona

75
uniwers pisze: Oraz: pierwszy!
w wątku tak, na chacie pisałem 3 min wcześniej :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”