Po prostu: cześć!

16

Latest post of the previous page:

Cześć, Koteł. Tylko nie siadaj wszystkim na książkach podczas czytania. ;)
„Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.” – Stephen King

17
Melibea pisze: (ndz 21 mar 2021, 19:16) Na pewno nie nudzisz się sama ze sobą
Staram się, jak mogę! Czasem tak bardzo, że przez gonitwę myśli nie mogę w nocy zasnąć. :lol:

Cieszę się bardzo i dziękuję za miłe przyjęcie. :)
Kareen pisze: (ndz 21 mar 2021, 19:36) Cześć, Koteł. Tylko nie siadaj wszystkim na książkach podczas czytania.
Niczego nie obiecuję! :)
Taka już robota pisarza, że jak siedzi i patrzy za okno, to najpewniej pracuje. ~ Ktoś kiedyś w Internecie.

24
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) Poza tym przeraża mnie to, jak agresywnie w innych miejscach ludzie odnoszą się do krytyki swoich tekstów – nawet jeśli to zwykłe poprawienie kilku pogubionych przecinków i zaproponowanie urwanego ogonka w miejscu, w którym go zabrakło. Mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej.
Cześć. Myślę, że tutaj zazwyczaj jest inaczej. Próbujemy sobie nawzajem pomagać, czyli właśnie proponujemy dodanie brakujących ogonków, a nie krzyczymy: Ty baranie, jak mogłeś zapomnieć ogonka! Ale zdarza się, że ktoś sobie tego barana sam dośpiewa i się awanturuje. Oraz beczy. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

25
Thana pisze: (wt 23 mar 2021, 11:34) le zdarza się, że ktoś sobie tego barana sam dośpiewa i się awanturuje.
Zdążyłam zauważyć. Ale to chyba domena nowych użytkowników. Z tego, co widzę, jeśli ktoś zagrzewa tu miejsce na dłużej, to i nie ma problemów z krytyką. :)
Taka już robota pisarza, że jak siedzi i patrzy za okno, to najpewniej pracuje. ~ Ktoś kiedyś w Internecie.

26
Pisanie to nie jest zajęcie dla słabonerwnych ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

27
Navajero pisze: (wt 23 mar 2021, 12:27) Pisanie to nie jest zajęcie dla słabonerwnych
Nie wiem, czy mam silne nerwy, raczej bym tak o sobie nie powiedziała. Tylko chyba doszłam do tego etapu „zen” w życiu, że wiem, że w niektórych przypadkach nie ma się co denerwować. ;) Każdemu polecam. :D

28
Może będziesz miała kiedyś okazję to przetestować, czytając recenzję swojej książki, z której będzie wynikać, że recenzent jej nie przeczytał, ale i tak wie, że jesteś do niczego :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

29
Navajero pisze: (wt 23 mar 2021, 14:42) Może będziesz miała kiedyś okazję to przetestować, czytając recenzję swojej książki, z której będzie wynikać, że recenzent jej nie przeczytał, ale i tak wie, że jesteś do niczego :P
Mój recenzent napisał mi w recenzji pracy magisterskiej, że jest pełna błędów ortograficznych oraz interpunkcyjnych... Dam radę! :lol:

edit: pomyliłam recenzenta z promotorem :roll:

31
Navajero pisze: (wt 23 mar 2021, 14:45) No, ale to pewnie była prawda ;)
W takim razie recenzent albo promotor kłamał, bo promotor napisał, że praca jest wymuskana pod względem językowym. :(
A tak poza tym na treści tworzone przez archeologów trzeba brać poprawkę, bo sporo tam książek naukowych, w których „mimo, że” to absolutna norma. Za inne dziedziny się nie wypowiadam, bo za mało książek czy artykułów przeczytałam. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”