31

Latest post of the previous page:

to jest stare napisałem to rok temu, i nadodatek mój pop*******ny brat to wysłał wczoraj ****(sorka za wólgaryzm

Dodane po 59 sekundach:

filmem nierozumiem

32
Niech mnie ktoś obudzi. Tacy ludzie nie mogą istnieć. Nikt nie popełnia Aż TAKICH błędów.

Jesteś prowokacją. Na pewno jesteś prowokacją. :evil:

33
in_absentia pisze:Niech mnie ktoś obudzi (...) Jesteś prowokacją. Na pewno jesteś prowokacją. :evil:

Ja sie zaczynam zastanawiac ... A co jesli nie jest prowokacja? ;-) Polska umiera? :-(

34
Niestety wiele na to wskazuje. Dzisiaj w autobusie byłam świadkiem rozmowy licealistów... wolę nie dowiadywać się, jakie błędy popełniają w pisowni. Stwierdzenie, że żeleński tworzył w epoce baroku - całkowicie mnie (nie) zadowala. :wall:

35
Z drugiej strony Ci, ktorzy chca cos osiagnac, beda mieli latwiej! :-D Trzeba sie cieszyc przynajmniej z tego ;-) (choc to zludne nadzieje)

36
in_absentia pisze:Niech mnie ktoś obudzi. Tacy ludzie nie mogą istnieć. Nikt nie popełnia Aż TAKICH błędów.

Takie błędy mogą popełniać zawansowani dysortograficy...ale ludzie święci...przeca od tego są specjalne zajęcia na których człowiek pracuje nad ortografią z np. pedagogiem, polonistą...

Wiem bo sama miałam z tym kłopot.... :?

I.I.
"Gdy zdusze dybucze obdziera ze skóry

Nie dla niego usta twe , lecz wilcze pazury.

Kiedy zdusze dybucze ciało jego włóczy.

Nie dla niego usta Twe, ale dzioby krucze. "

Na dłuugich wakacjach. Adios. :D

37
I dla takich ludzi wymyslona WORDA. Wiem, nie wszystkich na niego stac, ofkors. Jak ktos jeszcze na dodatek piratow nie lubi to kaplica, ale ... Pozostaje zawsze OPEN OFFICE. Przeciez zaden program (procz notatnika ;-) ) nie pozwoli przejsc takiemu tekstowi. To co? On specjalnie ignorowal te czerwone podkreslenia, zeby sie z nas posmiac? Innego wytlumaczenia nie widze ... ;-)

38
Ta historia działa się średniowiecznej Angli,było tam królestwo potężne i bogate.lecz pszyszły czasy słabości i nedzy,gdy inne królestwa rozwijały się i poteżniały.Te stało w miejscu.Nadeszły najgorsze czasy w dziejach tego królestwa na państwo zaczeły napierać inne mocniejsze ,gdy nadszedł czas wojny ostatecznej królestwo było bezbronne, bez jedzenia i ludzi do walki niemiało jak sie bronić.Król powiedział do swojego oddanego pszyjaciela.

-Zabiesz stad mojego syna!nazwij go tak żeby nikt sie niedomyslił ze to jest syn królewski.Uciekaj z tego kraju.Gdy dorosnie powiedzmu o wszystkim i napieraj na niego by starał się odbudować państo,masz mój sygnet dasz mu go jak skaczy dwanaście lat.

-dobrze panie,zrobie wszystko co w mojej mocy zeby tak sie stało.Pobiegł do sypialni dziecka owiną go w skury.Pobiegł do stajni wzią konia i pognał galopem w strone lasu.na drugi dzień dowiedział się że królestwo zostało zrównane z ziemią, przez Walijczyków.Odrazu wsiadł na konia złapał młodego królewicza

i pognał przez pola do portu hull by stamtąd udac się do Polski gdzie ukryje się w lesie i zacznie odbudowywać KRóLESTWO TRZECH WIESZ.Po jedno dniowej podrurzy dotarł do portu,który tesz był zniszczony.Spotkał tam jednego starca który ukrył sie w lesie.Razem z starcem wybudowali łudz co zajeło im około tygodnia.zgromadzili szczatkowe zaopatszenie w wode i jedzenie i ruszyli w strne Polski,gdysz boło one silne mogli byc spokojne że nikt go niezaatakuje.

Dodane po 1 minutach:

To fragmencik mojego nowego.Beznadziejstwa

Dodane po 1 minutach:

A kiciek jeszcze cos.Niepozwalaj sobie dobrz.łatwo kogos krytykowac,a najpierw tszeba spojrzeć na siebie

39
Dobra, odniose sie tylko do paru rzeczy ;-)

królestwo było bezbronne, bez jedzenia i ludzi do walki niemiało jak sie bronić

Czyli taki wielki, zielony, glodny i pusty (plaski na dodatek, cos a'la gadajaca mapa albo PIZZA THE HUT z Kosmicznych Jaj) potwór, z wielkim jezorem i mily jak azor sasiada, tak? Bo tak mi sie ukazalo to "bezbronne krolestwo bez jedzenia".

i napieraj na niego

Co pewnie robil codziennie wieczorem ... ;-)

owiną go w skury

Kto go owinie w te kury?

KRóLESTWO TRZECH WIESZ

Chyba raczej ... KRóLESTWO TRZECH tych, no ... No WIESZ!

---------------

Irae Infernis, z Tarnowskich Gor znam Agate Olszewska :-) Slyszalas o niej moze?
Ostatnio zmieniony śr 15 mar 2006, 18:47 przez Manta, łącznie zmieniany 1 raz.

40
Ja przepraszam ale to narazie brzmi jak bajka dla dzieci... :lol:

Omijam błędy, omijam ortografie i co widze...? Jakieś powtórzenie, krótkie zdania, czasem brak jakiegoś słowa...a to wszystko w tak krótkim tekście....

Nic więcej nie powiem bo za krótkie żeby oceniać temat i całokształt...

I.I.

Dodane później

Manta, nie słyszałam (?)
Ostatnio zmieniony śr 15 mar 2006, 18:58 przez Irae Infernis, łącznie zmieniany 4 razy.
"Gdy zdusze dybucze obdziera ze skóry

Nie dla niego usta twe , lecz wilcze pazury.

Kiedy zdusze dybucze ciało jego włóczy.

Nie dla niego usta Twe, ale dzioby krucze. "

Na dłuugich wakacjach. Adios. :D

41
a jak znam to co // Od Manty - To nic! Pytanie nie bylo do Ciebie.

pisałem to przez pół godziny

spokojnie to ma byc dla nastolatków

Dodane po 7 minutach:

a to sorka

Dodane po 42 sekundach:

powiem wam tylko tyle ze,jestem dyslektykiem

42
Zakładam, że wypowiedzi S.ł są żartem.

Jeżeli się mylę, proponuję Tobie łukaszu, taki oto trening.

1. Wymysl sobie, jaki byś chciał do nas post napisac na tym forum.

2. Przeanalizuj go w myslach ale NIE PISZ!!!!

3. Po jednym dniu, chwyć za czystą kartkę i długopis oraz obowiązkowo za "Słownik języka polskiego" ( taka książka fajna....)

4. Gdy masz już te rekwizyty, zacznij pisać, sprawdzając KAżDY wyraz w słowniku. Dodatkowo, zmierz czas, jaki Ci zajeło napisanie owego tekstu.

5. Gdy już skończysz, przelej wszystko tutaj, na forum, ZNAK w ZNAK wedle kartki.

6. Spójrz raz jeszcze na zegarek, i czas, jaki zajeło Ci pisanie wszystkiego na kratce.

A TERAZ:

Zmierz czas, jaki zejęło Ci przepisywanie czystego tekstu z kartki (czyli bez błedów itd,) na te forum.

7. Odejmij punkt 7 od 4. Różnica jaka wyjdzie powinna zostać gdzieś zapisana.

Popatrz na zapisany, ostatni czas.

I na koniec:

POMYśL SOBIE ILE DO CHOLERY CZASU W żYCIU TRACISZ NA PISANIE TAKICH GłUPOT!
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

43
Eno, nie wymysliłes tego sam <hahaha>

I w ogóle łukasz ludzie potrafią być tak okrutni nie? Ech co za zycie pieprzona inteligencja, za łopaty, lupu cupu, rowek sru i z głowy...

A ten coś jeszcze chciałem <myśli> A może ten łukasz to taki Sapkowski z lizakiem? Z dysleksją, dysortografią, dysfunkcją :Pmusku:P... i takie tam bla ble blu

Kófa! Wisz łókasz ja mysle rze oni sa zazdrosni i wogule się na Tobie nie poznali, ale wisz, ja znam kilka telefonuw, dryndnę do wydawnictwa "Wiesza" i wisz myślę rze drókną, o tak stanowczo drókną :)

Ps. Cholera, cięzko robic błędy ^^ A wiecie? Wpadłem sobie na taki pomysł. łukasz skoro robisz aż tyle błędów, w sumie to wszedzie i na każdym kroku. To po jakiego się uczyć ortgrafi? Jak na przykład chcesz napisac kura, to normalnie napisałbyś "kóra" więc tylko napisz odwrotnie niż myslisz że jest dobrze i napiszez dobrze... A nie.. 15 lat? To nie, stanowczo zbyt skomplikowane ^^ Pamiętam że jak byłem w Twoim wieku nie umiałem odczytać zegarka! A Ty umiesz? Jesli tak to jesteś dalej niż ja, bo ja dotąd nie umiem... Huj! :P

Dodane po 1 minutach:

Sorki ale mam odchyły, szok oczopląsowy - błedowy mnie nieco wyprowadził z równowagi, a prochów nie wykupiłem ^^

44
Jednym slowem - lol... :P

Manta - slodkie komentarze chwilami :P
Ich bin Nitroglycerin... l??sche Feuer mit Benzin...

Wer mich in seinen Venen f??hlt... wird mir nicht mehr entflieh’n...

See the fallen angels pray... for my sweetest poison...

I crash and I burn and I freeze in hell... for your poison...

45
E no, myślałem że to wy ze mnie będziecie się nawalać. Ale co ten gość tu robi, kompletnie pojęcia nie mam. Przyjmując, że nie jest to gość na własne życzenie rzucający się w ocean, można stwierdzić że:

1. Jak coś pisze, to pod wpływem _________ (tu wstaw: piwo, heroina, tanie wino, twórczość Adama Mickiewicza, nałogowe oglądanie programu "Teletubbies", do wyboru)

2. Jak tekst ma być dla nastolatków, to pisz coś odpowiadającego nastolatkom, bo to co tworzysz, raczej by mi nie spasowało

3. Co do ortografii... hmm..... zaciekawiło mnie to :D neologizmów tyle można się doszukać, że głowa boli. Oto kilka pytań:

a) Kto to jest "pszyjaciel"? Ja mam kilku przyjaciół, ale w całym swoim nędznym życiu o żadnych takich nie słyszałem. Jakaś nowo utworzona banda meneli w twojej miejscowości, czy co?

b) "podrurzy" - chodziło Ci o nowy gatunek humanoida? Tacy, co mieszkają pod rurami? Swoją drogą, ciekawe ;)

c) "KRóLESTWO TRZECH WIESZ" - łapię, że chodzi o jakieś królestwo, ale nie, nie wiem o jakie chodzi. No i jeszcze ta trójka... Jeszcze ciekawiej!

d) "łudz" - kurde, w tym momencie zatrzymałem się na kilka dobrych minut. Zastanawiałem się, czy to ktoś kogoś łudził, ale niczego takiego się nie doszukałem

No i skoro twierdzisz, że pod żadnym pozorem nie jesteś dyslektykiem - może jednak nad tym pomyślisz? :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”