Co mam zrobić ,gdy książka jest już napisana?
1Mam pytanie...jeżeli książka została napisana i w ogóle to jak zgłosić ją do jakiejś redakcji ,żeby znalazła isę w księgarniach?

Navajero pisze:Najpierw wygraj w totka
Andrzej Pilipiuk pisze:znajdź zawodowego redaktora który:
a) za 8 zł/strona przełoży Ci to na poprawną polszczyznę
b) za 15 zł/strona posiedzi nad tym z Tobą - żeby pokazać jak sie to przeklada na poprawną poszczyznę
wiem, złosliwy jestem - ale to z przepracowania...
Istnieje. Dlatego zanim wyślesz - postaraj się, aby w druku ukazało się parę Twoich tekstów. Jeśli nikt Ci ich nie weźmie, nie masz co startować z Wielkim Dziełem.Wajper pisze:Czy istnieje ryzyko, że prześlę swoje wychuchane, doinwestowane w redakcję i korekty "arcydzieło" tylko po to, by czekać ad infinitum na jakąkolwiek odpowiedź, licząc na "niewadomoco"?
 Generalnie jest tak, że wspominając o swoich wcześniejszych dokonaniach ( niekoniecznie musisz załączyć teksty, wystarczy podać namiary) udowadniasz, że nie jesteś walniętym przez rozum grafomanem i warto Ci poświęcić chwilę uwagi
 Generalnie jest tak, że wspominając o swoich wcześniejszych dokonaniach ( niekoniecznie musisz załączyć teksty, wystarczy podać namiary) udowadniasz, że nie jesteś walniętym przez rozum grafomanem i warto Ci poświęcić chwilę uwagi  Liczy się też źródło publikacji bo są pisma/ wydawnictwa bardziej i mniej prestiżowe. Reszta zależy od tego czy teksty się redaktorowi spodobają.
 Liczy się też źródło publikacji bo są pisma/ wydawnictwa bardziej i mniej prestiżowe. Reszta zależy od tego czy teksty się redaktorowi spodobają.Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”