W sumie nie jestem pewien, czy są potrzebne jakieś uprawnienia do pisania w tym dziale (za długo mnie nie było
 ), ale spróbuję. Jak możecie zauważyć po tym tekście, udało mi sie znaleźć sposób, by zrobić coś na kształt akapitów. To, że nie są to prawdziwe akapity możecie sprawdzić sami - są to trzy znaki.
), ale spróbuję. Jak możecie zauważyć po tym tekście, udało mi sie znaleźć sposób, by zrobić coś na kształt akapitów. To, że nie są to prawdziwe akapity możecie sprawdzić sami - są to trzy znaki.Te znaczki to tzw. "długie spacje" (w każdym razie istnieją pod taką nazwą w zaawansowanych edytorach teksu jak Word, czy Write z OpenOffice'a). żeby takie coś sie pojawiło, należy wklepać w oknie pisania postu tam, gdzie miałoby być wcięcie trzy razy:
&#XXXX; (zamiast XXXX wpiszcie 8195 - musiałem tak zrobić, bo inaczej podmienia na spacje)
Wiem, ze ta droga jest trochę żmudna, więc mam pewną poradę (odniosę ją w stosunku do Worda, ale i w OpenOffice'ie powinno zadziałać).
1. Piszemy tekst normalnie, niczym się nie przejmując.
2. Zakończony już tekst wklejamy do Notatnika.
3. Przygotowujemy w Wordzie drugi dokument, w którym wstawiamy trzy długie spacje (Wstaw->Symbol->Znaki specjalne) i najlepiej, żeby po nich była jakaś litera (by nie zaznaczyć przypadkiem czwartego znaczku - "końca tekstu")
4. Teraz zaznaczamy w Notatniku jakiś znak tabulacji i kopiujemy go. Następnie wchodzimy do Edycja->Zamień i w polu "Znajdź" wklejamy nasz tabulator (nie należy się przejmować, że pojawi się 'krzaczek").
5. Teraz kopiujemy w Wordzie te trzy długie spacje i wklejamy w Notatniku w Oknie zamieniania w polu "Zamień".
6. Wystarczy kliknąć teraz "Zamień wszystko" i... zamiast tabulatorów mamy straszne prostokąciki. Wszystko jest w porządku - taki tekst możecie już wkleić na forum, a ono samo wstawi ostępy.
Mam nadzieję, że się to przyda.

PS Jakby tekst był za długi i Notatnik odmówiłby współpracy, spróbujcie z WordPadem. Jeszcze na nim tego nie próbowałem ale powinno działać.
PPS Przyznam sie bez bicia, ze nie do końca sprawdziłem ten bajer. W FireFoxie działa bez zarzutu i nie przyszło mi do głowy, że inaczej może być z IE (chyba za bardzo wierzę w ludzi
 ). Szukam, czy da się coś z tym zrobić, by w Internet Explorerze zadziałało. Ale tekst wklei się do WordPada, to wszystko jest w porządku.
). Szukam, czy da się coś z tym zrobić, by w Internet Explorerze zadziałało. Ale tekst wklei się do WordPada, to wszystko jest w porządku.:oops: :oops: :oops:

Akapity na forum. A jednak to jest możliwe. ;D
 Akapity na forum. A jednak to jest możliwe. ;D